Henter kommentarer

Fik kæmpe skattesmæk på kryptohandel – Minister varmer nu op til at ændre loven


Ikke nok med at folkeskolelærer Rune Christiansen har tabt hele sin opsparing på kryptohandel, så står han nu til en skatteregning på 2,8 mio. kr.

Det skyldes, at handel med kryptovaluta er asymmetrisk beskattet. Det betyder, at beskatningen af gevinst er højere end fradraget ved tab, skriver Børsen.

Dermed blev gevinster ved kryptohandel beskattet som personlig indkomst, hvor satsen kan nå op til 53 pct. Dog kan man kan få fradrag for 26 pct. af sit tab. Altså kan bare et par handler resultere i en skatteregning, selvom man har tabt penge på sine investeringer.

Skatteminister Jeppe Bruus fra Socialdemokratiet ligger dog op til, at der kan ske forandringer på området.

»Vi kan se, at flere danskere investerer i kryptovaluta. Det er naturligvis vigtigt, at vores skattelovgivning er tidssvarende og følger med udviklingen. Skattelovrådet er blevet bedt om en vurdering af, hvordan den skattemæssige behandling af kryptoaktiver bør være. Når deres anbefalinger foreligger, vil de indgå i overvejelserne om eventuelle lovændringer på området,« skriver han i et svar til Børsen.

Kryptovaluta har haft et vildt år i 2022.

Konkursen af kryptobørsen FTX i efteråret sendte skælven gennem hele krypto-verden, hvilket fik størstedelen af de såkaldte 'coins' til at styrtbløde. Den seneste udvikling er, at stifter og administrerende direktør for FTX, Sam Bankman Fried står anklaget for en række forbrydelser i forbindelse med sine selskaber. Du kan læse mere om den sag her.

I skrivende stund handles den største kryptovaluta, bitcoin til 16.870 dollar for en mønt. Bitcoin er faldet knap 64 pct. siden årets start.

Læs også: Tirsdag falder rentehammeren for 200.000 danskere: 'Største stigning vi har set'

Læs også: Genmab om nyt kræfthåb: 'Årets kart vigtigste milepæl'