Henter kommentarer

Flere banker afskaffer negative renter


 
Hvad er Buffett Indicator’en? Det kan du få svaret på i videoen ovenfor.
Vis mere

Saxo Bank var først til at melde sig på banen med en afskaffelse af de negative renter på indlån, men nu har to andre pengeinstitutter meldt sig i samme kor.

Det er Lægernes Bank, der er ejet af Lægernes Pension, og Lunar Bank, der ikke længere vil kræve negative renter af kundernes opsparinger.

Det skriver dagbladet Børsen.

Læs også: Analytikerne er overraskende optimistiske

- Vi føler os overbevist om, at centralbankerne både i USA, Europa og Danmark er nødt til at gøre noget for at dæmme op for den inflation, som vi har set i den seneste periode. Og det kan vi simpelthen ikke forestille os, at de kan gøre uden at hæve renterne, forklarer administrerende direktør i Lægernes Pension & Bank, Chresten Dengsøe, til Børsen.

Beslutningerne kommer efter kraftigt stigende markedsrenter, som har bevæget sig opad på baggrund af den højeste inflation i fire årtier. Den Europæiske Centralbank og Nationalbanken har dog endnu ikke flyttet deres toneangivende rentesatser, som derfor fortsat er i minus med henholdsvis 0,50 og 0,60 pct.

Link til original artikel (abonnement): https://borsen.dk/nyheder/finans/tre-paa-stribe-en-bank-mere-kvitter-minusrenter

Læs også: Olieprisen falder på recessionsfrygt

.\˙ MarketWire