Henter kommentarer

'For aktionærer var afgørelsen absolut skuffende'

Foto: ERIC BARADAT
Vis mere

» For Tevas aktionærer var afgørelsen så absolut skuffende.«

Det mener Nordnets investeringsøkonom Per Hansen. Det sker efter, at en jury i New York er nået frem til, at den israelske medicinalgigant er medskyldig i opioid-skandalen. Vi taler om en sag, hvor en stribe af medicinalfirmaer er blevet kritiseret for deres rolle i udbredelsen af de såkaldte opioider, som er stærk vanedannende og smertestillende medicin. Medicinen har medført adskillige dødsfald i USA. Teva var ifølge afgørelsen med til at forværre den amerikanske opioidkrise via markedsføring og distribution af den smertestillende medicin, lyder juryens afgørelse.

Læs også: Økonomer forudser rentebombe

Dommen fik aktien i den verdenskendte producent af kopimedicin til at falde 6 pct. Selskabet, der har danske Kåre Schultz i spidsen, står nemlig til at betale milliarder af dollar i bøde.

Afgørelsen ændrer dog næppe ved, hvad den endelige regning ender med at blive for Teva, vurderer Per Hansen

»Alle venter på det nationale forlig, og det tærer ekstremt på investorernes tyndslidte nerver. Investorerne er endnu engang blevet mindet om, at man ikke skal undervurdere at komme i kløerne på det amerikanske retsmaskineri,« lyder det.

Teva er uenig i afgørelsen og har allerede kommenteret den. Det kan du læse mere om her.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også. Milliardforvalter advarer mod børsstormvejr: Det bør du gøre nu

Læs også: Vestas langt under sidste års niveau