Henter kommentarer

Forudser stigninger for tele-aktie: Den er 'yderst attraktiv'


En af de mest attraktive væksthistorier.

Sådan lyder beskrivelsen fra Handelsbanken i en investeringsanalyse fredag morgen af norske Link Mobility.

Ifølge dem er aktien billig. I analysenotatet skriver de, at de finder »prisfastsættelsen på 6,5x forventet EBITDA for 2023 yderst attraktiv. Særligt med tanke på, at aktien er faldet med omkring 80 pct. de seneste 12 måneder.«

Det skyldes især, at Link Mobility, der har specialiseret sig i udviklingen af mobilkommunikation gennem en kommunikationsplatform, har en omsætningsmodel, der er inflationssikret grundet deres evner til at overføre prisstigninger fra operatører til kunderne, skriver de.

Læs også: Nordnet: Forvent nye kursfald – ser ingen tegn på, at nedturen er færdig

Handelsbanken vurderer, at resten af 2022 vil byde på en positiv kursudvikling for aktien.

Link Mobility-aktien har været under pres i år, særligt efter 2. kvartalsregnskabet, der skuffede analytikernes forventninger efter en svækket efterspørgsel af mobilmarkedsføring.

»Vi vurderer dog, at kursreaktionen har været for voldsom, og historisk set har 2. halvår været væsentligt stærkere grundet sæsonbestemte faktorer. I 2. halvår 2022 står Link Mobility ligeledes over for et mere medgørligt sammenligningsgrundlag, mens flere aftaler, der ikke nåede at blive lukket i 2. kvartal vil være understøttende for indtjeningen i 3. kvartal,« skriver Handelsbanken.

Anbefalingen fra Handelsbanken lyder på 'køb' med et 3-årigt kursmål på 24 svenske kr. Til sammenligning var seneste lukkekurs for aktien på 7,1 svenske kr.

Læs også: Godt nyt til udbytte-elskere: Amerikansk kæmpe skruer op for udbytte og tilbagekøb

Læs også: Elpriserne falder fredag: I et tidsrum er el særligt billigt