Henter kommentarer

Friske tal fra ISS: Øger omsætning med milliarder


Servicekoncernen ISS er torsdag morgen kommet med årsregnskab for 2023.

Her kan man læse, at de for året har haft en omsætning på 78,7 mia. kr., hvilket er en fremgang fra sidste år, hvor omsætningen lød på 73,1 mia. kr. 

Dermed rammer de lige over analytikernes forventning, der lød på 78,5 mia. kr., ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Den organiske vækst i 2023 lød på 9,7 pct. Her havde analytikerne ventet 9,2 pct.

Overskudsgraden hedder 4,2 pct. for perioden, hvilket rammer under analytikernes estimat på 4,3 pct.

Overskudsgraden er også kendt som EBIT-marginen, og den følges nøje af investorer og analytikere, da nøgletallet er et udtryk for, hvor stor en del af omsætningen i virksomheden, der er tilbage, når selskabet har betalt sine driftsomkostninger.

I regnskabet kan man også læse ISS' forventninger til 2024. De ser en organisk vækst på 4-6 pct. samt en overskudsgrad over 5 pct.

I et tidligere regnskab varslede ISS, at de ønskede at frasælge den franske del af deres forretning. I det nye årsregnskab kan man læse, at aftalen er underskrevet, og frasalsprocessen skrider frem mod planlagt at være gennemført i første halvår af 2024.

Administrerende direktør i ISS, Kasper Fangel udtaler til sit første årsregnskab: 

»I 2023 fortsatte vi den positive udvikling fra tidligere år, afspejlet i solide resultater på strategisk, operationelt og finansielt niveau.«

ISS vil også udbetale udbytte til deres aktionærer og igangsætter de et aktietilbagekøbsprogram. Det kan du læse mere om her

ISS er primært kendt for rengøring og drift af kantinedrift. Giganten har omkring 350.000 ansatte

Læs også: Magtfuld amerikansk centralbank: Dette er bekymringen

Læs også: Dansk biotekselskab vil udstede nye aktier for millioner