Henter kommentarer

Dansk servicekæmpe forkæler aktionærerne: Klar med udbytte og aktietilbagekøb


Den danske servicegigant ISS er ude med sit regnskab for 2023 torsdag morgen. 

Her fremgår det også, at ISS er klar med udbytte til sine aktionærer, ligesom selskabet vil sætte gang i et aktietilbagekøbsprogram for 1 mia. kr. over de kommende 12 måneder. 

Det fremgår af meddelelser, som ISS har sendt ud torsdag morgen. 

Som et følge af regnskabet for 2023 vil ledelsen hos ISS foreslå et udbytte på 2,3 kr. per aktie. Det svarer til omtrent 20 pct. af det justerede nettoresultat og der vil i alt blive udbetalt 427 mio. kr. i udbytte. 

Det er en smule højere end sidste års udbytte, som var 2,1 kr. per aktie. 

Udbyttet skal vedtages på generalforsamlingen d. 11 april. 

Aktietilbagekøbsprogrammet bliver iværksat fra dags dato og skal løbe frem til og med 19. februar 2025. I denne periode vil ISS tilbagekøbe aktier for op til 1 mia. kr., svarende til maksimalt 18 mio. aktier. Det maksimale antal aktier der må blive tilbagekøbt per dag, må ikke overstige 25 pct. af den daglige handelsvolumen. 

Af meddelelsen fremgår det også, at ISS kan stoppe aktietilbagekøbsprogrammet når det passer selskabet. 

Aktietilbagekøb betyder, at et selskab bruger penge på at købe dets egne aktier tilbage i markedet. Det er forenklet sagt en måde at sende selskabets indtjening videre til aktionærerne på.

De købte aktier tages ud af handel, hvilket sænker antallet af tilgængelige aktier i markedet. Et aktietilbagekøb driver alt andet lige aktiekursen op, fordi selskabets værdi fordeles på færre aktier.

Dermed sender ISS penge tilbage til aktionærerne gennem både udbytte og aktietilbagekøb. 

Du kan læse mere om regnskabet fra ISS her

Millionærklubben byder d. 21 marts indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Der er kunstig intelligens på programmet, hvor eksperterne dykker ned i hvilke muligheder og risici, der ligger i de nye teknologier, for meget af AI-debatten er præget af ‘hype’, og hvor meget af reel udvikling? Det debatterer Millionærklubbens faste vært Bodil Johanne Gantzel med Bent Dalager, partner og Nordic Head of New Tech hos KPMG, Michael Friis Jørgensen, aktiechef hos HC Andersen Capital og porteføljeforvalter i Millionærklubben samt Anders Bæk, civilingeniør og porteføljeforvalter i Millionærklubben. Køb dine billetter her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer