Henter kommentarer

Garvede investorer droppede aktie på grund af ledelsen: 'Vi vidste ikke hvad han ville'


 
Hvad er en ‘value trap’? Bodil Johanne Gantzel og aktiechef Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor
Vis mere

De erfarne investorer fra porteføljeforvalteren MW Compounders overvejede på et tidspunkt at investere i Viaplay-aktien, der er i øjeblikke får tørre kurshug.

Men aktien blev valgt fra – blandt andet fordi investorerne ikke havde komplet tillid til ledelsen:

»Det var en aktie, hvor vi tænkte at den rejse ville vi alligevel ikke være med på. Selvom der egentlig var elementer i den historie som var interessante og vi havde egentlig også bygget en model på den,« fortæller Dan Wejse i Euroinvestors podcast Millionærklubben og tilføjer:

»Men vi tænkte alligevel, at det var vi lidt for bange for. Vi vidste ikke hvad han ville ham her (daværende CEO Anders Jensen, red.). Var han sådan lidt en loose-canon. Han havde sådan set gjort det godt nok i en periode, men det blev lidt som om de troede de kunne gå på vandet efter en periode med for meget succes.«

Viaplay-aktien er også i vælten i øjeblikket, hvor aktien onsdag er nede med 15 pct. Det kommer ovenpå en mandag, hvor aktien gik tilbage med 62 pct. på grund af en nedjustering. I forbindelse med nedjusteringen landede også nyheden om, at Anders Jensen stoppede som CEO og overgav posten til Jørgen Madsen-Lindemann.

Hos MW Compunders synes man egentlig, at aktien var interessant, men overordnet blev det hele lidt for »flyvsk« for de to investorer:

»De skulle hente ret mange penge – og har brugt ret mange penge,« fortæller Dan Wejse i podcasten.

Læs også: Ny plan fra Danmarks største bank: Sådan vil banken rejse sig efter skandalesager

Helt generelt kigge de to porteføljeforvaltere i MW Compunders på, om de selskaberne har en god ledelse. Og nogle af faresignalerne ved en dårlig ledelse er, hvis den er »højtflyvende« og direktøren ikke har styr på tallene:

»Selskaber, hvor der er meget høje ambitioner, men hvor man kan blive i tvivl om, hvorvidt det egentlig er rodfæstet i en konkret forretningsmodel,« fortæller Johannes Møller.

Du kan høre hele dagens afsnit af Millionærklubben nedenfor, hvor MW Compunders også fortæller om deres nye investering i Sprouts Farmers Market.

Læs også: Milliardforvalter: Kan Danske Bank levere 'så taler vi en helt anden aktiekurs'

Læs også: Forbrugerrådet Tænk i hård kritik af dansk tøjmærkes aktiesalg: 'Det nærmer sig vildledning'