Henter kommentarer

Garvet investor har budskabet, du nok gerne vil høre


Rente- og inflationsfrygt er det nuværende spøgelse på aktiemarkedet, men om en måned kommer, der et nyt spøgelse. Derfor er der ikke grund til at være bekymret.

Sådan lyder meldingen fra den erfarne investor Jens Løgstrup, der også er administrerende direktør i Lindberg Group i mandagens udgave af Millionærklubben.

»Verdensøkonomien har det jo godt. Den er overophedet. Det er problemet, men ellers har den det jo godt. Der er godt gang i beskæftigelsen. Det er ikke en krise, vi står i. Vi står ikke foran et sammenbrud. Vi skal ikke være bange for, at vi får et stort crash i aktiemarkedet,« udtaler han og tilføjer:

»Det er en subjektiv vurdering, men jeg ser på ingen måde en krise, der er på vej«

Læs også: Har tidligere anbefalet aktierne – ændrer holdning efter ny melding

Derfor ser han heller ikke nogen grund til at trække sig fra aktiemarkedet så længe, man tænker langsigtet.

»Jeg er 100 pct inde med alt, hvad jeg ejer. Det er jeg næsten altid,« understreger han.

Han peger på aktier, som det bedste sted at have sine penge, når inflationen udhuler folks opsparinger.

»Kontant er ikke et trygt sted at være. Det er med garanti et sted, du mister din købekraft. Dine muligheder ligger i aktier. Aktier er grundlæggende inflationssikre.«

Læs også: 13.000 ramt af rentechok – har fået kedelig melding i e-Boks

Udmeldingen kommer på et tidspunkt, hvor mange andre aktører i markedet forudser, at vi er på vej ind i en recession, der vil få aktiemarkedet gå dybere ned.

Onsdag var chefstrateg hos kapitalforvalteren Petersen & Partners, Henrik Henriksen i Millionærklubben, hvor han forklarede, at han ser risikoen som størst for, at aktiemarkedet skal længere ned end det er nu.

Her rådede han også til at have en undervægt i aktier. Han udpenslede, at hvis han normalt har 60 pct. af sine investeringer i aktier, så ville han på nuværende tidspunkt kun have omkring 50 pct.

Læs også: Udmelding sender rystelser igennem aktierne – 'regningen ser ud til at komme i dag'

Læs også: Verdens største kapitalforvalter: Aktier er ikke din bedste beskyttelse mod inflation