Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier.

Netflix-aktien står til uhyggeligt fald

Humøret gik i sort hos Netflix, efter streamningtjenesten kom med tal for første kvartal efter lukningen af det amerikanske aktiemarked tirsdag aften.

Aktien dykker 25,9 pct. i eftermarkedet.

Antallet af kunder faldt i kvartalet - og det er første gang i i ti år, det er sket - og flere frafald ses forude, skriver Reuters.

Samlet faldt antallet af kunder med 200.000 i første kvartal, og Netflix forudser et fortsat fald - op til 2 mio. betalende kunder i andet kvartal.

Ifølge Bloomberg News havde analytikerne sat næsten op efter en fremgang i antallet af kunder i årets første tre måneder på 2,5 mio.

Læs mere her

Lakrids by Bülow dropper børsnotering

Lakridsproducenten Lakrids by Bülow har droppet en planlagt børsnotering, da tidspunktet er dårligt.

Mindst fire danske virksomheder har skudt børsnoteringer til hjørne efter at have været parate til at gå på børsen i starten af 2022. Uro på de finansielle markeder og krigen i Ukraine får skylden. Det fortæller virksomhedens bestyrelsesformand, Tue Mantoni, til Berlingske.

»Som følge af Ruslands invasion af Ukraine og den store usikkerhed, det har medført, har vi besluttet at sætte exit-processen på hold,« skriver Tue Mantoni i en mail til Berlingske.

Elon Musk øger indsatsen for at få fat i Twitter

Tesla-stifter og direktør Elon Musk er parat til at investere mellem 10 og 15 mia. dollar af sine egne penge for at overtage Twitter.

Milliardæren, der er den næststørste aktionær i Twitter med en ejerandel på 9,1 pct., planlægger at komme med et købstilbud om en ti-dages tid.

Twitter har i løbet af påsken været et omdrejningspunkt på det amerikanske aktiemarked, efter at Teslas administrerende direktør torsdag kom med et uopfordret købsbud på selskabet bag det sociale medie af samme navn på 43 mia. dollar - svarende til mere end 296 mia. kr.

Flere parter har siden vist interesse for at købe eller bistå opkøbet af Twitter, heriblandt kapitalforvalterne Apollo Global Management og Thoma Bravo.

Læs mere her

​Topstrateg i kovending: Aktier står foran et opsving

Aktier kan få vind i sejlene og stige på den korte bane, vurderer en af JPMorgans topstrateger, Mark Kolanovic, i et nyt notat.

I et andet notat tidligere på måneden anbefalede Kolanovic ellers investorer til at realisere deres profit og reducere deres aktieeksponering.

Begrundelsen lyder ifølge strategen, den tårnhøje inflation snart vil aftage en smule, og når det sker, så er der mindre pres på centralbanken i USA for at hæve renterne. Og det vil få aktierne til at stige.

Strategen peger på, at man både kan udvide porteføljen med vækst- og valueaktier for at få del i opsvinget. Specifikt fremhæver han dog energi og mineaktier, fordi deres indtjening står til at stige betydeligt, efterhånden som råvarepriserne stiger.

Læs mere her

​Danske pensionsselskaber får kritik: Giver pludselige gebyrstigninger

Pensionskasser kritiseres for at malke titusindvis af kunder med pludselige gebyrstigninger, skriver Finans.

Det sker, fordi en række kommercielle pensionskasser skruer omkostningerne i vejret, den dag deres kunder går på pension. Omvendt får virksomheder og deres arbejdsdygtige ansatte store rabatter i de selvsamme pensionskasser.

»Fra virksomhedernes side er der ikke tale om ond vilje, men de glemmer, at deres ansatte på et tidspunkt bliver pensionister,« siger Søren Andersen, indehaver af FPension, til Finans.

Det er særligt kunder i Danica og AP Pension, som kan forvente den største regning efter at have trukket sig fra arbejdsmarkedet, skriver Finans.

Læs mere her

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer onsdag morgen en stort set uændret åbning med et marginalt fald på -0,04 pct.

»I Fjernøsten stiger de fleste akteindeks, aktier i Japan og Australien er i grønt, mens aktier i Kina står overfor små tilbagefald. Europæiske aktiefutures peger på en positiv åbning,« skriver Nordea i en morgenrapport.

Dagens tal og begivenheder:

Følg med i de kommende begivenheder, der kan rykke de finansielle markeder, i Euroinvestors opdaterede kalender med både regnskaber og økonomiske nøgletal.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.