Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens væsentligste nyheder fra de danske finansmedier.

Flere chefer køber op i knækket aktie

Både bestyrelsesformand Jukka Pertola og finansdirektør Søren Jelert har købt op i GN Store Nord. Det fremgår af en børsmedelelse onsdag eftermiddag.

Bestyrelsesformand Jukka Pertola har købt 2500 akiter til en pris på 126,79, hvilket svarer til et samlet beløb på 316.975 kr.

Finansdirektøren Søren Jelert har haft den helt store pengepung fremme og har købt 18.000 aktier til en varieret pris på mellem 127,05 til 129,90 kr for en samlet pris på 2.320.770 kr.

Læs mere her.

Centralbank: Forbrugerne er ved at have udtømt deres opsparinger

Den økonomiske vækst i USA var beskeden i juli og august, hvor forbruget på turisme var overraskende stærkt, men muligvis var den sidste rest af et opsparet behov i kølvandet af pandemien.

Det fremgår onsdag af Beige Book, som er en periodisk udgivelse med økonomiske indtryk fra den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, 12 distrikter.

»Kontakter fra forskellige distrikter rapporterede, at økonomisk vækst var beskeden i juli og august. Forbrugernes udgifter til turisme overgik forventningerne og blev drevet af den ophobede efterspørgsel efter fritidsrejser, da pandemi-æraen nærmede sig sin afslutning,« hedder det.

Læs mere her.

Apple vil presse prisen på ny iPhone i vejret

Stigende omkostninger til produktion og komponenter og et stagnerende marked for smartphones har de senere år tvunget Apple til at presse prisen i vejret på de mest avancerede iPhones for at øge indtægterne.

Det ventes, at Apple vil gøre igen, når iPhone 15 i næste uge lanceres, men analytikerne advarer om, at den strategi snart rammer loftet.

Læs mere her.

Meme-aktie i vejret efter bedre indtjening end ventet

Meme-aktien Gamestop steg i onsdagens eftermarked med 10,6 pct., da koncernen, som sælger computerspil over nettet og i fysiske butikker, leverede et højere salg i andet kvartal end ventet.

Koncernen registrerede i perioden en mindre stigning i omsætningen på 2 pct. til 1,16 mia. dollar mod ventede 1,14 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie var imidlertid stadig et underskud på 3 cent, men her var et tab på 14 cent ventet ifølge Bloomberg News.

Læs mere her.

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer torsdag morgen en åbning med et fald på 0,35 pct.

»Onsdag var der tilbagegang på aktie- og obligationsmarkedet, da investorerne vurderede et stærkere-end-forventet erhvervstillidstal for den amerikanske servicesektor. Det stærke økonomiske nøgletal kommer efter flere måneder med stærkere-end-forventet nøgletal og forhøjer sandsynligheden for at den amerikanske centralbank skal føre en stram pengepolitik i en længere periode.« Det skriver Nordea i en morgenrapport.

Dagens tal og begivenheder

Agat ejendomme - Q2

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Lyt til alle afsnit af Millionærklubben her: