Henter kommentarer

Goldman Sachs udpeger 6 vinderaktier på elbilmarkedet


 
Ovenfor kan du få mere at vide om det amerikanske S&P 500-indeks.
Vis mere

Fremtiden for køretøjer baseret på eldrevne motorer vil blive dikteret af de virksomheder, der kommer med de bedste batterier.

Det mener i hvert fald den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der har udpeget en række aktier i seks virksomheder, der alle arbejder med niche-batteriteknologier. Det skriver det amerikanske medie CNBC.

I dag tegner elbiler sig for cirka 2 pct. af det globale bilmarked, men det til vil inden år 2025 lyde på omkring 10 pct., og inden 2040 mellem 40 og 50 pct., vurderer Goldman Sachs.

Aktierne er valgt ud fra, at virksomhederne er godt eksponeret i forhold til de nuværende genopladelige litiumbatterier samt den næste batterigeneration af faststofbatterier, der går under forkortelsen ASSB.

I Toyota, den japanske bilgigant, har Goldman Sachs en købsanbefaling og ser et potentiale på 23,6 pct. Investeringsbanken vurderer, at Toyota er en »god allround-spiller inden for batteriteknologi«.

Se også: Det mener analytikerne om Toyota-aktien

Volkswagen lancerer i løbet af de næste år minimum seks elbiler, og det har blandt andet fået Goldman Sachs til at se et kurspotentiale på 11,9 pct. i den tyske virksomhed, der blev grundlagt i Berlin tilbage i 1937. Analytikeren i investeringsbanken venter, at Volkswagen vil sælge mere 500.000 batteridrevne elbiler i år samt lancere 75 nye modeller i løbet af de næste ni år.

Se også: Bilaktien er steget markant det seneste år – Sådan ser analytikerne på Volkswagen-aktien

Umicore er en belgisk metalvirksomhed, der ifølge Goldman Sachs' analytiker spiller en afgørende rolle i overgangen til brug af eldrevne motorkøretøjer, da Umicore kan levere nødvendige forbedringer til
batteridensiteten. Her ser Goldman Sachs et potentiale på 5,7 pct.

Denka leverer nøglekomponenter til litiumbatterier, og den japanske virksomhed har en markedsandel på 80 pct. Goldman Sachs ser et potentiale på 24,2 pct.

Zeon er også japansk, og har ifølge investeringsbanken et potentiale på 19 pct. Det skyldes blandt andet, at virksomhedens batteribindeteknologi kan samle forskellige komponenter i litium-ion-batterier.

Yunnan Energy er den sidste på Goldman Sachs' liste. Virksomheden har hovedsæde i Kina, og fremstiller en form for »separator«, der sidder mellem elektroderne anoden og katoden i litiumbatterier. Her ser investeringsbanken et potentiale på 35,3 pct.

Aktier markeret med blå skrift i denne artikel er hyperlinks, der giver adgang til mere information om de enkelte aktier. Her finder du flere artikler om virksomheden, og vi har samlet en række nøgletal fra de senere års regnskaber, så du hurtigt får et overblik over virksomhedens økonomiske udvikling. Der er også data over afkastet samt kursgrafer på den enkelte aktie i forskellige tidshorisonter.

Hvis du logger dig ind på Euroinvestor, får du også gratis adgang til kurser i realtid i Danmark, Sverige, Finland og Island. Du får også mulighed for at give din egen holdning til kende i form af kommentarer til artikler på de enkelte aktier. I vores værktøj Portfolio kan du oprette din egen portefølje, der automatisk opdateres med udviklingen på aktiemarkedet. På den måde kan du skabe et samlet overblik over din investeringer, selv hvis du anvender flere handelsplatforme.

Læs også: Kapitalforvalter ramt af kundeflugt efter mislykket model

Læs også: Warren Buffett med få nyheder – her er hans portefølje