Henter kommentarer

Grønt selskab slagtet på børsen – det viser de nyeste tal


 
Hvad betyder 'kurstarget’?
Vis mere

Det danske brintselskab, Green Hydrogen Systems har leveret flere af deres A-serie elektrolyse enheder til kunder i tredje kvartal  og elektrolyse enhederne leveret i sidste kvartal bliver ved med at vise positiv data og laver brint i sammenhæng med deres forventninger.

Det fremgår af kvartalsregnskabet for tredje kvartal fra virksomheden.

Green Hydrogen Systems laver anlæg, der producerer grøn brint, men er stadig i udviklingsfasen af at have et helt færdigt og velfungerende produkt.

Virksomhedens driftsresultat målt ud fra EBITDA gav i tredje kvartal et underskud på 50, 7 mio. kr. Til sammenligning gav det et underskud på 38,6 mio. kr. i samme periode sidste år.

Omsætningen landede på 0,3 mio. kr i tredje kvartal mod 0,2 mio. kr i samme kvartal sidste år.

Læs også: Biden advarer olieselskaber: Stop jeres krigsprofit

I regnskabet udtaler administrerende direktør, Sebastian Koks Andreassen:

»Vi er glade for at kunne rapportere, at vi har opnået positive produktions testdata fra vores leverede og installerede elektrolyse enheder, og vi vil fortælle med at levere yderligere elektrolyse enheder til kunderne med de sidste etaper af enhedernes installation i de kommende måneder.«

»Mens vi er begyndt med at levere de første serie A-enheder skrider vores produktionsfaciliteter i Kolding frem, mens det holder budget og før tid. Vi forventer at starte idriftsættelsen fra næste måned, hvilket vil gøre os i stand til at igangsætte skalerbar serieproduktion af A-serien og senere X-serien.«

Green Hydrogen Systems fastholder deres forventninger til 2022, som de blev fremlagt den 25. august efter en nedjustering.

GHS-aktien er faldet med 62 pct. over det seneste år.

Læs også: JPMorgan-strateg ser renteforhøjelsescyklus ende i starten af 2023

Læs også: Danske pensionskæmper lægger pres på Amazon