Henter kommentarer

Han har et afkast på 114 pct. i 2023: Skyldes 'kæmpemæssige svingninger'


Techinvestoren Mads Christiansens imponerende afkast i 2023 skyldes de store udsving, som man ser i techsektoren.

Det påpeger porteføljeforvalteren selv i mandagens udgave af Millionærklubben. Han fører i øjeblikket konkurrencen om at få 250.000 kr. til at vokse mest.

»Min porteføljes præstation er simpelthen bare en fortsættelse af de her kæmpemæssige svingninger, der har været, i prissætningen af tech,« siger Mads Christiansen i Millionærklubben.

Læs også: Finanshus ser stadig stort potentiale i Torm

Porteføljeforvalteren hentyder til, at techaktierne fra 2020 og frem til 2022 steg meget, men at krig og rentestigninger satte en stopper for kursfesten ifølge Mads Christiansen. 

Techaktierne faldt voldsomt i 2022, hvilket kunne mærkes på Mads Christiansens portefølje i Millionærklubben, hvor techinvestoren endte på sidstepladsen i 2022. 

Siden da har techaktierne dog lavet et comeback. De seneste 12 måneder er det techtunge Nasdaq 100-indeks steget med 21,7 pct. I samme periode er det brede S&P 500-indeks steget 10,9 pct.

Læs også: Sydbank: Det er godt nyt for dansk økonomi

De store svingninger i Mads Christiansens aktier og den risiko, det medfører, blev også bragt på banen i mandagens episode. 

Porteføljeforvalteren mener dog, at man ikke skal lade sig skræmme af de store udsving, hvis ellers ens portefølje er korrekt sat sammen.

»Jeg tror, at det er en fejl at se min portefølje, som en samlet portefølje. Min portefølje skal være den techbyggeklods, som man har i en diversificeret portefølje,« siger Mads Christiansen.

Læs også: Modvind slår ikke de danske boligejere ud - Derfor er deres økonomi fortsat stærk

Selvom han opfordrer til diversificering, er techinvestoren ikke bange for selv at smide pengene i sektoren.

»Jeg investerer i unge techvirksomheder, og jeg har selv alt mit i den her type virksomheder, fordi jeg synes, at min horisont er lang nok, og jeg forstår det godt,« siger Mads Christiansen.

Han fører Millionærklubbens konkurrence med et afkast på 114 pct., hvilket er en del højere end den nuværende indehaver af andenpladsen, Michael Friis Jørgensens, afkast på 28 pct.

Læs også: Aktiechef: Jeg har købt en C25-aktie her til morgen

Læs også: Europæisk inflation falder – men én negativ overraskelse lurer