Henter kommentarer

Handelsbanken om C25-aktie: 'Potentialet er ikke til at tage fejl af'


Der er stort potentiale i et særligt C25-selskab trods aktienedtur, lyder det.

GN Store Nord-aktien har været ude i et brutalt stormvejr det sidste år. Markedsværdien er kollapset med 57,6 pct. i forhold til for et år siden.

På trods af den voldsomme aktienedtur ser Handelsbanken stort potentiale i den danske høreapparatsproducent.

»Vi vurderer, at usikkerheden på kort sigt blot er et bump på vejen på den lange bane, hvor potentialet ikke er til at tage fejl af. Anbefalingen er køb,« skriver Handelsbanken i et analysenotat.

Læs også: Derfor skal du droppe slipset

Handelsbanken kan dog også se udfordringer hos GN Store Nord.

»GN Store Nord er for indeværende en kompliceret case. På den ene side har GN Store Nord bevist, at de er i stand til at skabe solide pengestrømme og et stærkt kapitalafkast over tid. Imidlertid har vi dog set en faldende forbrugertillid, og dermed ændrede forbrugeradfærd, fortsat mangel på komponenter samt fortsatte forsyningskædeudfordringer,« skriver Handelsbanken.

Læs også: Børshus om Coloplast: Derfor er det et godt køb

Hos Handelsbanken mener man dog, at udfordringerne vil løse sig.

»Vi venter, at udfordringerne på det amerikanske marked kun er af midlertidig karakter, mens flere indikatorer har peget på, at der vil være en gradvis bedring i forsyningskæderne i løbet af året,« lyder det fra bankens strateger.

Handelsbanken har et 3-årigt kursmål på 535 kr. Onsdag lukkede aktien i kurs 210,50 kr.

Analytikerne er generelt set positive omkring det danske C25-selskab. Ud af de 21, der dækker GN Store Nord, anbefaler 17 at købe aktien. Det gennemsnitlige 12 måneders kursmål ligger på 342,57 kr.

Læs også: Voldsom nedtur fortsætter – 'Dette er blot begyndelsen'

Læs også: Mulig skattegave på vej til danske investorer