Henter kommentarer

Har klart råd til investorer: Forbered dig på, at markedet kan stige


Det gælder som investor om at forberede sig på alle scenarier.

Det er budskabet fra den danske formueforvalter Falcon Fondsmæglerselskab. Det gælder især investorer, der har solgt ud af aktierne og har kontanter på sidelinjen eller som venter på det helt rigtige tidspunkt at investere.

Markedet stiger over tid, forklarer kapitalforvalteren. Det gør dog ikke investering let, medgiver man. Rådet kommer da også i en tid, hvor der med den professionelle investors ord er bred enighed om, at »markedet vil falde meget mere.«

Se listen: Her er de 9 bedst betalte topchefer i Danmark

»Først stiger det (markedet, red.). Så falder det. Så stiger det igen. Så kommer der gode nyheder. Så kommer der dårlige nyheder. Det kan drive selv den mest erfarne investor til vanvid,« påpeger formueforvalteren, der tilføjer:

»Og markedet kan falde igen. Ingen tvivl. Det er blot nu, at man også skal være opmærksom på ikke at blive fanget i en negativ spiral. Gør du det, og er gået helt eller delvist kontant, kommer du aldrig med igen, hvis markederne bare stiger og stiger fra de nuværende niveauer.«

Læs også: Value investor: Udnyt smerten og usikkerheden til at købe flere aktier nu

Det er for langt de fleste umuligt at forudsige, hvornår aktierne stopper deres fald, og derfor gælder det om at holde mulighed åben for, at bunden er nået.

Du skal derfor sørge for at have en plan for, hvordan du investerer, lyder opfordringen fra Falcon Fondsmæglerselskab. Det er både en plan for, hvad du gør, når markedet falder, men også en plan for, hvad du gør, når markedet stiger.

»Forvent ikke, at et rentemøde eller et nøgletal kan give retvisende information om, hvorvidt man skal ind eller ud. Man bliver hægtet af.«

Du bør som investorer investere dine penge over tid og undgå at forsøge at time dine investeringer, lyder rådet derfor.

Læs også: Garvet investor har budskabet, du nok gerne vil høre

Du kan med fordel dele dine penge op i tre-fire portioner – eventuelt flere portioner alt efter beløbet – og købe dig ind i markedet over tid, mener man hos Falcon Fondsmæglerselskab.

»På den måde bliver man presset til at købe – også når det føles mest ubehageligt. Desværre kan begge ting føles ubehagelige: At være investeret når markedet falder og at være kontant, når markedet stiger,« lyder det fra formueforvalteren.

Læs også: 3 mulige aktieperler: 'Jeg synes, at aktien er alt for billig'

Derfor er det så vigtigt at have en helt klar plan på forhånd. At vente på en amerikansk jobrapport, et ISM-tal eller at en geopolitisk konflikt er afsluttet, er ikke en strategi. Markedet har på forhånd indregnet og prissat det.

Det er vigtig, at du har en plan og at du følger den, for ellers »løber markedet uundgåeligt på et tidspunkt fra dig,« forklarer kapitalforvalteren.