Henter kommentarer

Her er storbanks 8 nordiske aktiefavoritter


Handelsbanken slutter hver uge af med at udgive et notat med en status over aktiemarkederne.

I notatet afslører banken sine aktiefavoritter inde for forskellige sektorer blandt nordiske aktier.

For at kunne sammenligne og følge udviklingen i de forskellige brancher er aktiemarkedet inddelt i sektorer. Ofte klarer aktier fra en bestemt branche  – eller sektor – sig godt eller dårligt på samme tid.

Bankaktierne klarede sig eksempelvis dårligt under finanskrisen i 2008-09, mens teknologiaktierne klarede sig dårligt, da it-boblen sprang omkring årtusindeskiftet. Under coronakrisen har selskaber inden for fly-, oplevelses- og hotelbranchen eksempelvis været udfordret.

  • SSAB – Inden for materialesektoren er Handelsbankens favoritaktie SSAB, der beskæftiger sig med produktion og salg af stål- og konstruktionsløsninger. Banken har en købsanbefaling og et kursmål på 60 svenske kr. Det er på trods af det skarpe opsving i stålpriserne er lakket mod enden, men banken finder alligevel aktien interessant.

    »SSAB har ligeledes taget førerpositionen i kapløbet om at producere grønnere stål. Dette styrker vores overbevisning om, at SSAB har potentialet til at blive en såkaldt grønnere aktie, også set fra EU-taksonomisk perspektiv,« skriver banken.
  • Valmet Valmet er i øjeblikket bankens favoritaktie inden for industrisektoren. Den finske virksomhed beskæftiger sig med udvikling, fremstilling og salg af udstyr og værktøjssystemer til minedrift- og byggebranchen. Handelsbanken har en købsanbefaling og et kursmål på 42 euro.

    Selskabet står over for at skulle fusionere med det finske selskab Neles, og det er blandt andet derfor, Handelsbanken ser potentiale.

    »Fusionen med Neles skaber et unikt selskab med et enormt potentiale,« skriver Handelsbanken.
  • Electrolux – Det svenske industriselskab, der blandt andet er kendt for at producere støvsugere, er bankens favorit inden for diskretionært forbrug. Banken har en købsanbefaling samt et kursmål på 300 svenske kr.

    »Mens forsyningskædeudfordringerne vil ramme Electrolux marginer i 2. halvår 2021 ser vi fortsat et stort upside på mere end 20% relativ til konsensus’ forventninger til 2022,« skriver banken og tilføjer, at hjemmearbejde vil fortsætte.

    »Electrolux er således den billigst prisfastsatte aktie i vores analyseunivers i sektoren for husholdningsapparater. Imidlertid vurderer vi, at hjemmearbejde vil blive en mere integreret del af arbejdspladserne, hvilket vil føre til en mere strukturel og flerårig efterspørgselsstigning på husholdningsapparater.«
  • Bakkafrost – Den færøske lakseopdrætsvirksomhed Bakkafrost er bankens favorit inden for sektoren stabilt forbrug. Banken har en købsanbefaling samt et kursmål på 783 norske kr.

    »Kombinationen af et lavt globalt udbud af laks i de kommende år og en stigende global sundhedstrend, som resulterer i en øget efterspørgsel på laks, giver gunstige indtjeningsforhold for et selskab som Bakkafrost,« lyder det blandt andet fra Handelsbanken.
  • Novo Nordisk – Den danske C25-darling Novo Nordisk er Handelsbankens aktiefavorit inden for sektoren sundhedspleje. Bankens kursmål lyder på 673 kr.

  • TietoEVRY – Det finske it-serviceselskab TietoEVRY er storbankens favorit inden for it-sektoren. Anbefalingen lyder på køb og kursmålet er 36 euro.

    »Vi har en prisfastsættelse af aktien på 36 Euro, hvilket, kombineret med den markante kursmæssige underperformance relativt til resten af sektoren de seneste 12 måneder, bør resultere i et opadgående kursmomentum. På længere sigt ser vi dog et markant kurspotentiale såfremt selskabet formår at implementere de strukturelle ændringer,« skriver banken blandt andet.

  • Jyske Bank – Landets tredjestørste bank er Handelsbankens aktiefavorit inden for finans. Banken har en købsanbefaling samt et kursmål på 340 kr. på Jyske Bank-aktien.

    »Vi vurderer, at Jyske Banks udlånsvækst i de kommende kvartaler primært vil være drevet af erhvervskunder efter Lars Steensgaard Mørch nu er blevet en del af direktionen. Samtidig ventes efterspørgslen på lån fra private kunder fortsat at være dæmpet,« skriver Handelsbanken om hvorfor Jyske Bank-aktien er favorit.

    I øjeblikket er aktien også favorit inden for finanssektoren hos Artha Kapitalforvaltning. Læs mere om det her.

  • Nokia – Handelsbankens favorit inden for telekommunikation er finske Nokia. Banken har et kursmål på 6 euro og en købsanbefaling.

    Trods selskabets volatile fortid vurderer banken, at »mindsket usikkerhed vil være med til at øge interessen for aktien.«

Du kan klikke på de enkelte aktier og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 'Penge er noget vi taler om' med Katerina Pitzner: Diamantdronning, realitystjerne og spirituel

Læs også: Sydbank skaber aktieposition på 119 mio. kr.