Henter kommentarer

Historisk højt udbytte på vej til aktionærer


Topdanmark skuffer på resultatet, men alligevel er der nu historisk højt udbytte på vej til aktionærerne i Topdanmark.

Det fremgår af det friske årsregnskab fra forsikringskoncernen.

Topdanmark har i 2022 samlet leverede et resultat på 2049 mio. kr. efter skat medregnet salget af Topdanmark Livsforsikring. Det er en smule lavere end i 2021, hvor resultatet endte på 2138 mio. kr.

De skuffer her analytikerne, som havde forventet et resultat på 2109 mia. kr.

Læs også: Cheføkonom: Disse investeringer vil vinde frem

Det centrale forsikringstekniske nøgletal, combined ratio, som giver os forholdet mellem indtægter og udgifter, ramte 81,8 for 2022. Her lød analytikernes konsensus estimat på 81,9, ifølge data indsamlet af Topdanmark.

De samlede bruttopræmieindtægter landede på 9903 mio. kr. og det forsikringstekniske resultat på 1802 mio. kr.

»Vi har formået at komme styrket ud af et år med stor økonomisk usikkerhed i verden. Topdanmark står fortsat stærkt på et robust fundament, som betyder, at vi har det bedste udgangspunkt for at kunne hjælpe vores kunder,« lyder det fra Peter Hermann, administrerende direktør i Topdanmark, i årsregnskabet.

I årsregnskabet fremgår det også, at der er udbytte på vej til aktionærerne. Bestyrelsen anbefaler nemlig, at der bliver udbetalt 4815 mio. kr. i udbytte, hvilket vil svare til 53,5 kr. per aktie.

Læs også: Global optimisme rammer aktiemarkedet – derfor sker det

I 2022 frasolgte forsikringskoncernen deres livsforsikrings forretning, også kendt som Topdanmark Liv, til Nordea. Salget har bidraget ekstraordinært til resultatet og medvirket til, at bestyrelsen foreslår udlodning af et historisk højt udbytte for 2022 på 53,5 kr. per aktie.

»Årets andet halvår var også historisk for Topdanmark. I 1972 grundlagde vi Topdanmark Livsforsikring, der siden har indtaget pladsen som Danmarks femtestørste kommercielle pensionsselskab. Det selskab har vi solgt til Nordea, og vi ser frem til et styrket samarbejde – nu også på pensionsområdet,« lyder det fra Peter Hermann, i årsregnskabet.

I regnskabet kan man også læse Topdanmarks forventninger til 2023. Her forventer de en lidt højere combined ratio i intervallet 83-86 pct. uden afløb, hvor Topdanmark i 2022 endte på 83,3 pct.

Derudover venter de en vækst i bruttopræmieindtægter på mellem 2 pct. og 3,5 pct. i 2023.

Læs også: Krypto i comeback – det kan være forklaringen

Læs også: Advarer mod afdragsfrihed: 'Overraskende høj pris'