Henter kommentarer

| Opdateret

Hvad er Nasdaq-indekset?


Nasdaq-indekset omfatter primært teknologi- eller internet-relateret aktier, som findes på børsen Nasdaq. Navnet NASDAQ kommer af National Association of Securities Dealers Automated Quotations.

Når man taler om, at 'Nasdaq' er i rødt eller grønt, taler man om udviklingen i indekset.

Læs også: Det dækker investeringsbegreberne over

I indekset finder du selskaber som Apple, Google, Microsoft, Oracle, Amazon, Intel og Amgen, Activision Blizzard, NVIDIA og Netflix. NASDAQ-børsen er forskellig fra New York Stock Exchange (NYSE), fordi dens aktiehandel altid har været helt elektronisk.

Hvor NYSE har det kendte Dow Jones Industrial Average-indeks som sit hovedindeks, har NASDAQ-børsen i stedet NASDAQ Composite.

Når man taler om Nasdaq-indekset er det typisk Nasdaq Composite, der henvises til. Nasdaq Composite omfatter flere end 3.300 aktier, der er noteret på Nasdaq-børsen. Indekset omfatter også selskaber, der ikke har hovedkvarter i USA. Størstedelen af aktierne er som sagt internet- eller teknologirelateret, men der findes også aktier inden for biotek, finans og forbrugsvarer.

På Nasdaq-børsen findes et andet indeks, der hedder Nasdaq 100. Det omfatter 103 af de største ikke-finansielle selskaber, der er noteret på Nasdaq-børsen. Hvert år kan selskaber blive optaget på eller ryge ud af NASDAQ 100. Det afhænger af deres markedsværdi. Du kan se aktierne i Nasdaq 100 her.

Læs også: Hvad er S&P 500-indekset?

Læs også: Hvad er Dow Jones-indekset?