Henter kommentarer

I et ildrødt marked: Her ser chefstrategen mulighed for gevinst


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Der er dystre toner på aktiemarkederne for tiden, men zoomer man nok ind, så kan to steder være undtagelser, der byder på sød musik.

I hvert fald har Nykredit har udset sig to steder med »potentiale«. Det fortæller Nykredits chefstrateg Frederik Engholm til Euroinvestor i anledning af, at aktiemarkederne over en bred kam rasler ned, og herhjemme har eliteindekset, C25, dykket med knap 20 pct. siden årsskiftet.

Læs også: Priser på luksusure skyder til vejrs: 'Det er aldrig set før'

Først og fremmest er der tale om kinesiske aktier, som banken har i overvægt. Hårde coronanedlukninger har slået revner i landets vækst, og blandt andet afholdt nogle kinesere fra at gå på arbejde – men den seneste uges tid har aktierne østpå klaret sig bedre end mange af sine udenlandske modparter.

»Det er et af de markeder, vi stadig ser potentiale i. Men der er heller ikke nogen tvivl om, at det er meget risikabelt,« bemærker Frederik Engholm i skæret af, at Kina river sig fri af strenge nedlukninger.

En anden grøn lomme i et ellers rødt aktiemarked kan være europæiske autoaktier, der producerer biler eller bildele. Fælles for mange af dem er, at de har været ramt af forsyningsflaskehalse og manglet dele til deres produktion, forklarer chefstrategen:

»De handler derfor utroligt billigt,« siger Frederik Engholm.

For at gardere sig mod store markedsudsving, har Nykredit sat penge i en bredere skare af aktier, end de plejer. Deres foretrukne sektorer for tiden er sundhed, it og finans.

Læs også: Chefstrateg har særligt råd i knaldrødt marked: 'Man kan ende med store tab'

Læs også: Bolighandler sætter bundrekord: Ikke set værre i ni år