Henter kommentarer

Investering i bæredygtige fonde eksploderet i 2020


 

Investeringen i bæredygtige investeringsfonde er for alvor blevet populært i den seneste tid og sætter i 2020 ny rekord. Det stod allerede efter 3. kvartal klart, at investeringen i bæredygtige fonde var øget med 25 pct. mere end i hele 2019 på global plan. Denne investering finder særligt sted i Europa eftersom EU vil investere stort i en grøn omstilling. Det skriver Finans.

Ifølge analysehuset Morningstar vil denne investering i bæredygtige fonde kun øges i de kommende år. Hortense Bioy, der er chef for bæredygtig analyse for Morningstar, udtaler til Finans »Hidtil har bevægelsen ind i bæredygtige investeringer primært været drevet af de europæiske institutionelle investorer. Men med Joe Biden som amerikansk præsident venter vi, at myndighederne vil fremme den type investeringstemaer, så de amerikanske investorer i langt højere grad kommer med. Samtidig ser vi efterhånden flere private investorer søge ind i bæredygtige fonde,«

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for selskaberne i C25-indekset, og dets udvidelse fra C20. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Læs også: Eksperternes guide til 2021: Find taber-industriernes vindere

Læs også: Lau Svenssen i nytårstale: "Flertallet kan hoppe på hvad som helst"