Henter kommentarer

Investeringsbank: Dette scenarie skal du være forberedt på nu


Investorerne står i den omvendte situation af, hvad vi oplevede i 2020.

Sådan lyder det fra aktieanalysechef i den norske investeringsbank, Carnegie, Niels Granholm-Leth, ifølge Børsen. Udmeldingen kommer, efter danske aktier oplever kraftige fald, mens markederne i Europa falder noget mindre. Det danske C25-indeks er til sammenligning nede med 1,87 pct tirsdag omkring kl. 13.20, mens de europæiske aktier - målt på Stoxx 50 - er nede med 0,7 pct.

»Det danske marked er karakteriseret af mange vækstaktier og mange defensive aktier. Det betyder, at i perioder med faldende renter og usikkerhed om makroøkonomien, der vil Danmark outperforme og i tider, hvor vi går imod stigende renter, der vil Danmark underperforme. Vi ser nu, at de markeder med mange cykliske og konjunkturfølsomme aktier, Norge og Finland, klarer sig markant bedre end Danmark,« lyder det fra Niels Granholm-Leth til Børsen.

Hos Sydbank fremhæver Jacob Pedersen ifølge ritzau/finans, at centralbankerne har pumpet astronomiske summer af penge ud i markederne gennem massive opkøbsprogrammer. Det har for ham at se medført »overflod af likviditet« på markederne over lang tid

»Med den voldsomme likviditetsudpumpning, der er på de finansielle markeder, må man også forvente, at den dosis på et eller andet tidspunkt skal nedsættes. Vi har fået lavrente- og likviditetslykkepiller i så rig dosis i lang tid, at det kan ikke blive mere - og nu begynder investorerne så at frygte for, hvad der sker, når det bliver mindre,« udtaler Jacob Pedersen ifølge ritzau/finans og tilføjer:

»Den nervøsitet går næsten per definition ud over de dyrt prisfastsatte aktier, og det er så dem, vi har mange af herhjemme, og det er også ofte dem, der har klaret sig godt i en periode.«

Læs også: Saxo Bank forudser inflations-scenarie: Har udpeget 40 aktier, der matcher det

Læs også: En skidt dag for Tesla giver Musk et tab på 93 milliarder kroner