Henter kommentarer

Investeringsbank: Små aktier er følsomme


De små aktier kan komme til lave store kursudsving i den kommende tid.

Det skriver den schweiziske investeringsbank UBS om de såkaldte small cap-aktier, som er de mindste aktier målt på markedsværdi.

»Investorer, der ejer small cap-aktier, bør være opmærksomme på aktiernes potentielle volatilitet, da disse værdipapirer typisk handles sjældnere end større selskaber (aktier, red.) og er mere følsomme over for renteforventninger,« skriver banken i en analyse, som Børsen har fået.

Følsomheden over for renteforventningerne bunder ifølge investeringsstrateg hos Saxo Bank, Oskar Bernhardtsen, i, at virksomhederne kan få problemer med langvarige høje renter.

»Højere renter i længere tid kan betyde, at især de mindre virksomheder kan risikere at få problemer med deres likviditet og profitabilitet,« skriver Oskar Bernhardsen i en kommentar.

Det påvirker aktierne, fordi investorerne alt andet lige investerer i aktierne på baggrund af selskabernes indtjening.

Russell 2000-indeks, som er det toneangivende indeks for amerikanske small cap-aktier, er det seneste år steget med 4,4 pct., og det er på nuværende tidspunkt omkring det højeste, som indekset har været i et år.

Ser man på udviklingen blandt de mindste aktier på det europæiske børsmarked, så er det gået noget ringere. Det skriver udviklingen i den del af markedet målt på MSCI Europe Small Cap-indekset

Det europæiske small cap-indeks fra MSCI er nemlig steget med et mere beskedent 2,9 pct.

Læs også: 'De har en næsten pletfri track-record'

Læs også: Strateg: 3 ting er værd at holde øje med i dagens børshandel