Henter kommentarer

Investeringsøkonom: Derfor stiger Tesla trods skuffelser


Kursfald og billigere bil giver kursstigninger.

Sådan lyder det onsdag morgen fra investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, der har set nærmere på Teslas seneste regnskab, der blev offentliggjort efter børsluk i USA tirsdag og som omfatter årets første kvartal.

Læs også: Transportkæmpe dykker efter regnskab: Strateg peger på årsagen

For selvom Tesla skuffede analytikerne, bliver aktien i elbilselskabet sendt markant op i det amerikanske eftermarked med op mod 13 pct.

Det står i kontrast til aktiens udvikling siden årsskiftet, der har budt på noget af en nedtur på over 40 pct.

I det nye regnskab kom der oplysninger frem om, at Tesla har planer om at en lancere en billigere elbil, og det er altså den melding, der ifølge Per Hansen er med til, at aktien stiger.

»Investorerne forbliver formentlig langtids tro mod Elon Musk. Kursfald og forventninger om en billigere elbil på et tidspunkt i anden halvdel af 2025 gjorde udslaget og sendte aktien op,« skriver han og fortsætter:

»Indtjeningsforventningerne vil der næppe blive ændret meget ved de kommende uger for 2024 og 2025, men nu har investorerne den billigere bil og i øvrigt også andre ting, at forholde sig positivt til og glæde sig over.«

Tesla har ikke meldt ud, hvilken billigere bil, der er tale om, og hvorvidt der henvises til en længe diskuteret lavpris model eller om der bliver henvist til en billigere version af de eksisterende Model 3 og Y, vides ikke.

»Jeg tror, vi har sagt alt, hvad vi ville sige på den front,« lød svaret fra administrerende direktør i Tesla, Elon Musk, da han blev spurgt om flere detaljer vedrørende den billige model ved en præsentation med analytikerne på baggrund af regnskabet, skriver Bloomberg.

I det forgangne kvartal har Tesla omsat for 21,31 mia. dollar, hvilket er cirka 1 mia. dollar under forventningen.

Indtjeningen pr. aktie lander på 0,45 dollar, og det er omkring 5-7 cent lavere, end hvad analytikerne havde sat næsen op efter.

»Reelt var tallene noget skuffende,« konstaterer Per Hansen, som tilføjer, at det blandt andet skyldes, at estimaterne var blevet »nedrevideret ganske meget over de seneste uger op til regnskabet.«

»Det var altså et skuffende regnskab set i forhold til meget lave forventninger,« lyder det fra investeringsøkonomen.

Læs også: 

Læs også: Jyske Bank: 'Det værste er ved at være overstået' for stor dansk aktie – det er tid til at købe den