Henter kommentarer

Nyt indblik: Demant skuffer analytikerne


Den danske høreapparatkoncern Demant fastholder forventningerne til, hvordan det vil gå i 2024.

Salget lever dog ikke op til analytikernes forventninger og væksten er også markant mindre end det, som analytikerne havde forventet.

Det står klart, efter den hæderkronede danske høreapparatgigant mandag morgen har givet investorer og analytikere et indblik i udviklingen i årets første tre måneder via en handelsopdatering.

Læs også: Garvet analytiker anbefaler at købe dansk aktie: Den er billig

Demant landede en omsætning på 5,4 mia. i årets første tre måneder. Det er mere end sidste år, hvor Demant landede en omsætning på 5,2 mia. kr. Analytikerne havde dog forventet, at Demant kunne sælge for 5,5 mia kr., viser konsensustal indsamlet af Demant. 

Demant skuffer også analytikerne, når man ser på den organiske vækst i første kvartal. Demant opnåede en organisk vækst på 3 pct. i første kvartal. Analytikerne havde sat næsen op efter 4,7 pct.

Organisk vækst er interessant, fordi det fortæller noget om, hvor dygtigt selskabet er til at drive den eksisterende forretning frem uden at satse på opkøb.

Derfor er det også værd at hæfte sig ved, at Demant for hele 2024 forventer en organisk vækst i spændet 4-8 pct. samt en driftsindtjening på 4,6-5 mia. kr.

Analytikerne forventer til sammenligning en organisk vækst for hele 2024 på 6,2 pct. samt en driftsindtjening på 4,8 mia. kr.

Koncernens bruttomargin var dog bedre end forventet og er med Demants egne ord steget betragteligt sammenlignet med første kvartal 2023. . Bruttomarginen dækker over forskellen mellem en virksomheds omsætning og dens direkte omkostninger ved produktion af de varer eller tjenester, som selskabet sælger.

Demants topchef, Søren Nielsen, er godt tilfreds med udviklingen:

»Samlet set er vi tilfredse med starten på året, hvor vores Diagnostics- og Hearing Aids-forretningsområder har fortsat udviklingen fra 2023 og leveret god vækst, mens Hearing Care oplevede en lidt langsommere start på året, men oplevede en forbedring i løbet af perioden. Det samlede resultat er på niveau med vores antagelser, og vi bibeholder vores forventninger til året. Når vi kigger frem mod de kommende kvartaler, så tror vi på øget vækst, som vil være drevet af vores nyligt lancerede flagskibshøreapparater, deriblandt Oticon Intent.«