Henter kommentarer

Investeringsøkonom om massivt fald i Danske Bank-aktien: "En overreaktion"


 
Hvad er Dow Jones? Det kan du få svar på i videoen ovenfor
Vis mere

Kort tid inden de danske børser tirsdag kunne lukke for dagens handel, faldt aktien i Danske Bank massivt.

Inden dagen var omme, havde aktien i landets største bank tabt pusten med 7,45 pct.

Det skete umiddelbart efter, Børsen kunne afsløre, at den amerikanske stat har anlagt en erstatningssag ved de danske domstole mod banken og tidligere topchef Thomas Borgen.

Men de første kursfald startede allerede mandag, efter banken noget overraskende meldte ud, at adm. direktør Chris Vogelzang havde valgt at trække sig fra posten, efter at have blevet sat i forbindelse med en hollandsk hvidvask-undersøgelse. Det kan du læse mere om her.

På to handelsdage er bankaktien således nede med godt og vel 10 pct.

Det er et kursfald investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, betegner som »en overreaktion«.

»Aktiemarkedet har talt og reaktionen er klar. Investorerne er nervøse for at banken de kommende kvartaler og år får flere økonomiske sanktioner,« bemærker Per Hansen i en mail onsdag morgen.

Han understreger, at man aldrig skal undervurdere amerikanske søgsmål i USA, men at man skal huske på, at et dansk søgsmål sjældent stikker økonomisk »helt afsted«.

På trods af flere møgsager, er der flere faktorer, der taler for, at banken ikke udelukkende har modvind.

»På den gode side tæller, at indtjeningsudsigterne er forbedrede, at renten er moderat på vej op, at omkostningsreduktioner vil vise sig de kommende kvartaler og skaber endnu bedre regnskaber, og at banken er solidt kapitaliseret. Prisfastsættelsen på mellem 0,56-0,58 gange den forventede egenkapital ultimo 2021 vinder om investorer, som fortsat frygter fremtiden og ikke tør købe ind på at bankens økonomi er på vej frem,« skriver investeringsøkonomen.

Læs også: Storbank: Disse aktiers optur er slut for nu

Læs også: Byggeboom: Salg af byggegrunde stryger i vejret