Henter kommentarer

Investeringsstrateg om markedet: 'Det er lige nu tæt på perfekt '


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Det er lige nu tæt på det perfekte marked for aktiehandel i USA, og det kan ses på udviklingen i de store amerikanske indeks, der gentagne gange slog rekorder i sidste uge.

Det er i høj grad faldet i renterne, der sammen med lav volatilitet skaber det gunstige marked, som sender aktierne op, lyder det fra Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg i Danske Bank, til Ritzau Finans.

- Når renterne falder tilbage, så forsvinder det åg, der hviler på dem. Så amerikanske aktier har haft det godt den seneste uge, siger strategen.

Mandag holder aktiemarkedet lukket oven på søndagens fejring af uafhængighedsdagen, men om blot en uge kommer der igen fart over feltet, når regnskabssæsonen for alvor skydes i gang.

 

Her er der udsigt til en stærk regnskabssæson, hvor selskaberne over en bred kam kommer til at slå forventningerne, vurderer Lars Skovgaard Andersen.

- Det spændende bliver imidlertid, hvad investorerne siger til det, og hvor meget der allerede er handlet ind i prisen, siger han.

- Jeg ser risiko for, at selv hvis selskaberne slår forventningerne, så er det ikke sikkert, at de bliver belønnet for det, tilføjer han.

BANKER ÅBNER REGNSKABSSÆSON I USA

I næste uge er det i første omgang de store banker og investeringsselskaber, der skal i vælten, og som investeringsstrategen retter blikket imod.

JPMorgan og Goldman Sachs skyder ballet i gang tirsdag, hvorefter Bank of America, Well Fargo, Citigroup og Blackrock følger trop onsdag. Torsdag føjes Morgan Stanley til listen.

- De har nok noget at glæde sig over, fordi de har fået lov at betale udbytter, og deres stresstests er blevet godkendt, siger Lars Skovgaard Andersen.

Han forudser, at hvis de sammen med de øvrige selskaber ikke bliver belønnet i første omgang, så kan reaktionen fortsat komme senere hen.

- Efter lidt tid vil man se tilbage på regnskabssæsonen og tænke, at det egentlig var meget godt. Kortsigtet kan nogen blive skuffet over regnskaberne, men når vi har sundet os lidt, så vil det være fundamentet, man står på, når man ser fremad, siger han.

FLERE REKORDER I UDSIGT

Det brede S&P 500-indeks steg fredag til den syvende rekord rap, Dow Jones slog rekorden fra den 7. maj, og Nasdaq satte sin 20. rekord i år.

- Rekorder er til for at blive slået. Det, der giver rekorderne, og det må man ikke glemme, er, når renterne sætter sig en smule. Så fjerner du den negative faktor, der kan ramme vækstaktier, som især er de store it-selskaber. Det nyder de godt af, siger Lars Skovgaard Andersen.

- Når vækstaktier stiger, så stiger amerikanske aktier, siger han.

Samtidig lader det til, at investorerne og markedet ikke har ladet sig skræmme af udbredelsen af den seneste variant af coronavirus, der går under navnet delta.

Sidst men ikke mindst bød fredag på den seneste jobrapport fra USA, der viste, at opsvinget er ved at komme op i gear. Der blev i juni skabt 850.000 job uden for landbruget, hvilket var 130.000 mere end ventet blandt økonomerne. I maj var tallet på 583.000.

Arbejdsløsheden steg imidlertid til 5,9 pct. fra 5,8 pct., hvor økonomerne havde ventet et fald til 5,6 pct.

- En perfekt jobrapport, som var varm, men ikke varm nok, konstaterer Lars Skovgaard Andersen.

Læs også: Dansk aktie får købsanbefaling efter voldsomt kursdyk

Læs også: Investeringsdirektør advarer: Risiko for, at aktiefesten stopper om få år

/ritzau/FINANS