Henter kommentarer

Investeringssvindel vokser: Så mange penge blev der snydt for i 2020


 
Hvad er Dow Jones? Det kan du få svar på i videoen ovenfor
Vis mere

Investeringssvindel er et voksende problem i Danmark.

Sådan lyder det fra interesseorganisation for blandt andet banker og værdipapirhandel, Finans Danmark, i en pressemeddelelse.

Ifølge organisationen lokker svindlere med »særdeles attraktive investeringsmuligheder« og sætter ofrene under pres tidsmæssigt, for at få dem til at slå til med det samme.

I andre sager lokker svindlerne med historier om kendte, der har investeret og tjent styrtende på investeringer i blandt andet kryptovaluta.

I løbet af 2020 har kriminelle svindlet sig til et udbytte på næsten 68 mio. kr. Det er en stigning fra årene før, der lød på 53 mio. kr. i 2019 og 33,5 mio. kr. i 2018.

Ifølge Finans Danmark drejer svindelsagerne sig om alt fra få tusinde kroner til sager i millionstørrelsen.

»Man skal altid huske det gode råd om, at hvis et tilbud er for godt til at være sandt, så er det typisk netop det,« udtaler Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, i pressemeddelelsen.

Det er ifølge ham kombinationen af coronakrisen, hvor mange en stor del af dagen sidder bag en skærm og fristelsen af lettjente penge, som blandt andet gør det muligt for de kriminelle at svindle i højere grad.

»Ønsket om hurtige og lettjente penge frister mange. Læg dertil en coronakrise, hvor vi sidder meget bag skærmen og der bliver udsat for svindlernes annoncer på de sociale medier. Så er paraderne nede. Og det udnytter de kriminelle. Derfor er der kun at sige, at man skal se at få paraderne op, bruge sin sunde fornuft og ikke lade sig lokke til at træffe hurtige og forkerte beslutninger,« lyder det fra Michael Busk-Jepsen.

Læs også: Så mange penge har danskerne på kontoen

Læs også: Ny dansk aktiefond indtager femteplads på global liste