Henter kommentarer

Så mange penge har danskerne på kontoen


1.008 milliarder kr. Så mange penge havde danskerne samlet stående i banken i februar.

Det viser nye tal fra Nationalbanken.

Indlånet er steget 4,6 pct. siden februar sidste år, hvilket svarer til 44  mia. kr.

Stigningen skyldes ifølge Anders Christian Overvad, økonom i Arbejdernes Landsbank, blandt andet det hede boligmarked og færre forbrugsmuligheder.

»Indlånet er vokset det sidste år som følge af en række faktorer. Boligmarkedet har buldret afsted, og det sender normalvis indlånet op. Dertil har danskerne ikke haft de samme forbrugsmuligheder, som følge af de økonomiske restriktioner, som de plejer, og flere har derved haft mulighed for at spare ekstra op. Derudover gav udbetalingen af de indefrosne feriemidler i efteråret indlånet luft under vingerne,« skriver han i en kommentar.

I gennemsnit står der 217.000 kr. på hver voksne danskers bankbog. Man skal dog ikke gå i panik, hvis det ikke er et tal, man kan genkende.

»Ser vi på den enkelte, så har hver voksne dansker gennemsnitligt 217.000 kr. stående på bankbogen. Kan man ikke genkende sig selv i det tal, skal man ikke gå i panik. En nylig analyse fra Nationalbanken viser, at den typiske dansker har 51.000 kr. stående. Den store forskel mellem den typiske dansker og gennemsnittet skyldes, at en lille gruppe danskere har mange penge stående,« lyder det fra Anders Christian Overvad.

Læs også: Udbetaling af feriepenge eller ej? Det skal du være opmærksom på

Læs også: Aktiestrateg: Valueaktier kan overtage vækstaktier