Henter kommentarer

Investor lugtede lunten: Undgik stor børsskandale


 
Hvilke typer investorer er der?
Vis mere

Før OW Bunker gik ned i en stor børsskandale, havde Michael Friis Jørgensen allerede besluttet, at han ikke skulle have penge i selskabet.

Det fortæller han i onsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben.

Porteføljeforvalteren havde hørt OW Bunkers konkurrent Monjasas topchef udtale, at der kunne være stor variation i Monjasas resultater fra år til år, og at de påtog sig stor risiko. Alligevel blev OW Bunker præsenteret som en sikker udbytteaktie med en stabil forretning, da selskabet skulle børsnoteres, og det fik investoren til at undre sig.

»OW Bunker laver det samme som Monjasa, hvorfor skulle OW Bunker så være anderledes, tænkte jeg. Det kunne jeg ikke få noget svar på. Det var ikke fordi, jeg var ude og advare, jeg skulle bare ikke selv have penge i den,« siger Michael Friis Jørgensen i Millionærklubben.

OW Bunker, som beskæftigede sig med køb og salg af brændstof til skibe, kollapsede i 2014 under et år efter selskabets børsnotering.

Selskabet var i sin storhedstid Danmarks andet største målt på omsætning. Luften gik ud af selskabet i takt med, at selskabet ikke havde garderet sig mod et fald i olieprisen.

Ligeledes kom det frem, at der var svindlet for et trecifret millionbeløb i OW Bunkers singaporeanske datterselskab, Dynamic Oil Trading. Topchefen i datterselskabet blev senere dømt for mandatsvig.

Læs også: Selskabet er under afvikling, men aktien brager i vejret

Læs også: Ny udvikling i Kina sender særlige aktier ned