Henter kommentarer

Investor om Mærsk: De kunne have brugt pengene begavet i deres egen industri


Den danske rederigigant Mærsk har skruet op for sine aktietilbagekøb, men det er ikke det rigtige tidspunkt, lyder kritikken nu.

Det mener blandt andre porteføljeforvalter Johannes Møller fra investeringsforeningen MW Compounders, skriver Finans. Takket være høje fragtrater, så tjener Mærsk styrtende med penge, og rederiet har derfor hævet sine aktietilbagekøb i en tid, hvor aktiekursen er historisk høj. Det rimer bare ikke på god kapitalallokering, mener Johannes Møller.

»De har haft et hav af muligheder for at købe aktier tilbage billigt. Det er en meget cyklisk industri, og nu bygger alle containerskibe, så om halvandet år er raterne i bund igen, når forbrugsboomet fra corona bunder ud. Der kunne de have brugt pengene begavet i deres egen industri,« udtaler han til Finans.

Læs også: Aktietilbagekøb - godt eller skidt?

Mærsk opjusterede mandag, og selskabet venter nu et resultat af den primære drift før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 18-19,5 mia. dollar i år. Forventningen lød ellers tidligere på 13-15 mia. dollar.

Opjusteringen bunder i fragtrater, der har sat rekord på grund af kapacitetsudfordringer, hårdt pressede forsyningskæder samt en stor efterspørgsel på containerfragt. Det kan du læse mere om her.

Mærsk har ifølge avisen ikke ønsket at give nogen kommentarer forud for kvartalsregnskabet fredag.

Læs også: Lau Svenssen om Mærsk: Super-resultat i år – men hvad bliver Ny Normal

Læs også: Analytiker om Mærsk: Opjusteringen er større end ventet