Henter kommentarer

Investorer har tabt over 600 millioner på få minutter i dansk aktie


Der er blevet barberet millioner af børsværdien af danske Orphazyme.

Det sker, efter det danske biotekselskab fredag morgen inden børsåbningen måtte meddele, at et fase 3-forsøg med midlet Arimoclomol til behandlingen af sygdommen ALS hverken havde opnået sit primære eller sit sekundære mål.

Vi taler om et lille dansk børsnoteret biotekselskab, der har specialiseret sig i en række sjældne sygdomme. Selskabets havde torsdag ved børsens lukketid en markedsværdi på 1,931 mia., men det ændrede sig brat fredag kl. 9, da Københavns Fondsbørs åbnede. Her kollapsede aktiekursen, der i skrivende stund er nede med 30 pct. Det svarer til, at selskabet er faldet mere end 600 mio. kr. i markedsværdi.

Allerede kort efter børsåbningen forsvandt der millioner ud i den blå luft for investorerne, da aktien faldt op mod 40 pct. Aktiekursen har efterfølgende rettet sig, men aktien er omkring kl. 10.35 stadig i minus med ca. 30 pct. Selskabet er nu værdisat til 1,351 mia. kr.

Orphazyme har indtil for nylig satset på, at selskabets guldæg, midlet Arimoclomol, kunne bruges til at behandle en række sjældne sygdomme. Det var stofskiftesygdommen Nieman-Pick type C (NPC), muskelsvindsygdommene ALS og sIBM samt stofskiftesygdom Gauchers sygdom.

Orphazyme meddelte imidlertid tidligere på året, at selskabet hverken nåede i mål med sit primære eller sekundære i sit fase 2/3-studie af behandlingen af muskelsvindslidelsen inklusionslegememyositis (sIBM). Det sendte dengang biotekaktien ud i et voldsomt dyk, og fredag fik investorerne så en ny kurslussing.

I løbet af de sidste 12 måneder er aktiekursen faldet med 57 pct.

Læs også: Dansk biotekselskab skuffer med nyt lægemiddel - 'Vi er modløse'

Læs også: Chokbølge rammer dansk biotekaktie: 'Det virker svært med den her udvikling'