Henter kommentarer

Investorer slæbt igennem ørkenvandring – dansk aktiefest er en skærende kontrast


Den nye ledelses evne til at levere, skal gøre forskellen for FLSmidth.

Det skriver investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, i en kommentar. Den danske mine- og cementkoncern er steget i kraftigt i kurs den seneste tid, og torsdag formiddag fortsætter opturen i aktiekursen.

FLSmidths nye ledelse inviterede onsdag aktionærerne til kapitalmarkedsdag. Aktien steg kraftigt efter ledelsen havde fremlagt de nye målsætninger, og ifølge Per Hansen, bliver udførelsen af den nye plan afgørende for udviklingen.

»Målsætningerne er ambitiøse som tidligere. Det, som reelt skal og kan gøre forskellen, er den nye ledelse, som klart signalerer, at der ikke vil blive gået på kompromis med målsætningerne. Hvis fremtiden skal være lysere end fortiden for investorerne, skal der leveres, og her er ledelsen i FLS som i alle andre henseender forskellen. På godt og skidt« skriver Per Hansen.

Læs også: Chokstigning i stor dansk aktie kan have udløst short squeeze

FLS-aktien er i løbet af de seneste tre måneder steget næsten 64 pct. Den nye udvikling kommer efter 10 år, som ikke har været så spændende for aktionærerne, fortæller Per Hansen.

»Udviklingen står i skærende kontrast til de tidligere 10 år, som kursmæssigt har været en ørkenvandring. Udfordringerne har været, at der ikke er blevet leveret på målsætningerne, som er forblevet fugle på taget. FLS har været for små i mining, haft fødderne for meget i cement, og har haft for meget værdikæderisiko, som de ikke har haft muligheden for at blive betalt godt nok for,« skriver Per Hansen.

Torsdag morgen meddelte kapitalfonden Altor, at de har øget deres ejerandel i FLSmidth. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Kapitalforvalter anbefaler disse 5 aktier: 'Tech er død'

Læs også: Jyske Bank: Advarselslamperne blinker