Henter kommentarer

'Investorerne er alt for optimistiske'


Investorerne er alt for optimistiske.

Sådan lyder advarslen fra Nordea i en kommentar fredag morgen. Det sker efter amerikanske forbrugerpriser for december har vist et fald i inflationen. Det ændrer dog ikke på, at den amerikanske centralbank – Federal Reserve – stadig kæmper med at få inflationen ned, påpeger den nordiske storbank.

Den amerikanske centralbank vil sandsynligvis »konkludere, at de fortsat har meget arbejde foran sig. Investorerne er langt mere optimistiske – efter vores mening alt for optimistiske,« lyder det fra Nordea.

Læs også: Nordea: Du skal stadig have mest af det her i porteføljen

Det er på trods af, at inflationsrapporten baner vejen for, at den amerikanske centralbank kan reducere renteforhøjelserne fra 50 basispunkter til 25 basispunkter på centralbankens pengepolitiske topmøde 1. februar, forklarer Nordea.

Inflationsrapporten har samtidig fået investorer til at tvivle på, at Federal Reserve vil gå så langt som at hæve renten helt op til 5 pct. i marts.

Der er blandt investorerne samtidig en forventning om, at Federal Reserve allerede i andet halvår af 2023 vil begynde at sænke renten, lyder det fra Nordea. Det skal ses i lyset af, at centralbanken har brugt renten som våben til at tæmme inflationen, men de stigende renter har sendt rystelser igennem aktiemarkederne.