Henter kommentarer

Investorerne har ventet - nu har Novo stort nyt om fedmehåb


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Novo Nordisk har sikret sig produktion af tilstrækkelige mængder af fedmemidlet Wegovy i alle fem tilgængelige doser til at kunne betjene de patienter i USA, der allerede har recept på midlet.

Det fremgår af en opdatering på selskabets amerikanske hjemmeside.

Det betyder, at de patienter, der allerede nu er under behandling, kan fortsætte den uforstyrret, skriver det danske medicinalselskab.

Der kan dog stadig forekomme "almindelige" forsinkelser på visse apoteker fra tid til anden, lyder meldingen fra Novo Nordisk.

Selskabet råder i øvrigt også stadig læger til at undlade at udskrive nye recepter på Wegovy, og samtidig er reklamekampagnen for midlet blevet stoppet for at undgå yderligere ophobet efterspørgsel.

Novo Nordisk venter i øvrigt stadig at kunne efterkomme hele efterspørgslen i andet halvår i år.

Problemerne med produktionen af Wegovy opstod kort før jul. Her kom en underleverandør i de amerikanske sundhedsmyndigheders søgelys på grund problemer forbundet med "god fremstillingspraksis" på en fabrik i Europa.

Underleverandøren har derfor midlertidigt stoppet produktionen, mens problemerne løses.

Læs også: Kapitalforvalter: Otte Ukraine-observationer

Frem til da må Novo derfor nøjes med sin egen begrænsede påfyldningskapacitet, som kan bruges til Wegovy i USA, frem til underleverandøren er oppe at køre igen.

I forvejen laver Novo selv det aktive stof og pakker også midlet, når det er fyldt på penne.

- Vi har nu lagt en køreplan for at tilføje yderligere påfyldnings-sites, så vi vil gradvist se mere og mere kapacitet i drift, som kan understøtte produktionen af Wegovy , og vi har ret stor tiltro til, at vi vil kunne møde efterspørgslen i USA, når vi når andet halvår, sagde Lars Fruergaard Jørgensen, der er administrerende direktør hos Novo Nordisk, på en telekonference efter selskabets årsregnskab i starten af februar.

- Det betyder også, at produktionen hos underleverandøren vil starte op i løbet af første halvår, så leverancerne vil være i markedet i andet halvår, fortsatte han.

Ved den lejlighed sagde topchefen allerede, at Novo Nordisk regnede med at komme op "tæt på" efterspørgslen fra de udstedte recepter - omtrent 20.000 - i USA ved udgangen af sidste år.

Før årsregnskabet havde meldingen været, at Novo ville kunne møde 60-90 pct. af efterspørgslen fra allerede udstedte recepter.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Carlsberg lukker to bryggerier i Ukraine

Læs også: Sydbank om optræk til reel krig: Disse aktier vil være den relative vinder

.\˙ MarketWire