Henter kommentarer

Jeppe Christiansen: Disse aktier er uhørt billige


Kinesiske aktier er uhørt billige, lyder det fra formueforvalteren Maj Invest.

Den danske kapitalforvalters administrerende direkør, Jeppe Christiansen, vurderer derfor, at aktierne er attraktive for langsigtede, risikovillige investorer.

»Mange er de her virksomheder, som vi taler om, er vældig, vældig gode virksomheder med velkørende produktion og globale markeder, så jeg vil sige, at det her er overdone - altså det, der er sket derude - fordi kinesiske aktier er presset så meget ned kursmæssigt,« udtaler han i Millionærklubben tirsdag.

Læs også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Det sker med henvisning til de kraftige kursfald på det kinesiske marked.

Kinesiske aktier er da også faldet som sten. Det er i hvert fald synspunkt hos den danske kapitalforvalter, hvor flagskibsaktiefonden fokuserer på de såkaldte value-aktier, dvs. aktier i solide selskaber, der er billige i forhold til selskabernes finansielle styrke og fremtidsudsigter.

Læs også: Jeppe Christiansen: Det er et godt tidspunkt at købe aktier

»Om det ændrer sig i morgen ved jeg jo ikke noget om, men hvis man ser på det på en længere horisont, så er det attraktivt at kigge på,« udtaler Jeppe Christiansen.

Investorer skal dog passe på med fylde porteføljen med for mange kinesiske aktier, fordi selskaberne har ikke samme regnskabsstandarder, og fordi der ikke er samme likviditet, som vi er vant til i Europa og USA, forklarer Jeppe Christiansen.

Det er blandt andet coronanedlukninger, en boligkrise og stridigheder imellem verdens største og næststørste økonomier - den amerikanske og den kinesiske - har udfordret prisfastsættelsen på kinesiske aktier, forklarer Jeppe Christiansen.

Jeppe Christiansen fremhæver i podcasten, at verdens tre økonomiske centre - USA, Europa og Kina - lige nu kæmper med hver sin krise. Alligevel kan langsigtede investorer med fordel overveje at købe aktier, vurderer Jeppe Christiansen. Det kan du læse mere om her.