Henter kommentarer

Jyske Bank anbefaler køb af stor dansk aktie: 'Et veldrevet selskab'


Jyske Bank anbefaler at købe Demant.

Høreapparatsgiganten fremlagde regnskab tirsdag, og det har fået banken til at sætte fokus på Demant i et nyt analysenotat.

»Vi ser Demant som et veldrevet selskab, der står godt positioneret til at drage fordel af et stigende behov for høreapparater, der er understøttet af en stigende andel af ældre og mere socialt aktive seniorer. Antallet af solgte høreapparater forventes at stige med 3-5 pct. om året på tværs af de økonomiske konjunkturer,« skriver Jyske Bank. i notatet.

Læs også: C25-kæmpe forgylder aktionærerne - tusindevis af kroner på vej til hver aktionær

Demant-aktien blev sendt op med 3,6 pct. i tirsdagens børshandel, selvom driftsresultatet landede i den lavere ende af selskabets egne forventninger. Jyske Bank har dog et bud på, hvad der sendte aktien op.

»Guidance for 2023 var overraskende stærk, hvilket er hovedårsagen til den solide kursudvikling i gårsdagens handel. Midtpunkterne for intervallerne indikerer, at markedets forventninger skal revideres op med omkring 7 pct.,« skriver Jyske Bank.

Banken påpeger, at selskabets forventninger viser gode udsigter på trods af økonomisk usikkerhed.

Se listen: Her er danske aktiers udbytte

»Der er ikke noget i selskabets guidance, der indikerer at salget af høreapparater vil falde sammen, hvilket markedet synes at frygte. Tværtimod underbygger guidance vores forventninger om, at salget af høreapparater er relativt modstandsdygtigt over for en økonomisk afmatning,« skriver Jyske Bank.

Banken lægger også vægt på en anden nyhed fra Demant, som kan give selskabet en fordel i forhold til konkurrenterne.

»Demant kunne meddele, at de snart forventer at starte udrulningen af deres nye high-end produkt, Oticon Real. Vi vurderer derfor, at Demant er godt positioneret til at tage markedsandele i 2023,« skriver Jyske Bank.

Onsdag formiddag fortsætter Demant-aktiens optur med en kursstigning på 1,7 pct.

Læs også: C25-selskab forgylder investorer

Læs også: Amerikansk aktie sendt til slagtehuset - beskrives som 'værdiløs'