Henter kommentarer

Jyske Bank har nu en køb-anbefaling på GN Store Nord-aktien


 
Hvad er en ETF? Bodil Johanne Gantzel og aktiechef Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

GN har med sin gennemførte aktieemission og finansieringsplan for fremtiden fjernet væsentlig risiko for aktien, så markedet nu i stedet kan koncentrere sig om selskabets underliggende forretning.

Det vurderer Jyske Banks analytiker Janne Vincent Kjær, der har løftet anbefalingen for GN-aktien til "køb" fra "hold" og kursmålet til 210 kr. fra 190 kr.

Løftene kommer, efter at GN natten til torsdag gennemførte en aktieemission med et bruttoprovenu på 2,75 mia. kr.

- Vi ser positivt på GN's kapitalplan, hvor aktieudvidelsen er en del af GN's plan for at styrke kapitalstrukturen og sikre, at selskabet kan honorere gældskravene i 2024, hvor 7 mia. kr. i gæld forfalder, skriver analytiker Janne Vincent Kjær.

Hun vurderer, at høreapparatproducentens finansieringsplan fjerner en væsentlig risikofaktor i aktien og baner vejen for, at markedet igen kan koncentrere sig om den underliggende forretning i Audio og Hearing. Begge divisioner har et langsigtet vækstpotentiale, fremgår det.

Foruden de 2,75 mia. kr., som GN har rejst gennem aktieemissionen, har selskabet også taget ny bankgæld på 2,1 mia. kr. og planlagt frasalg af aktiver for 1-2 mia. kr., hvoraf den første milliard ventes nært forestående. Endvidere ventes positive pengestrømme på 0-1 mia. kr. at frigøre kapital.

- Det vurderer vi er mere end tilstrækkeligt til at klare de kortsigtede gældsforpligtelser, hvilket fjerner en en væsentlig risikofaktor i aktien. På kort sigt kommer finansieringsomkostningerne dog til at stige ret betragteligt, da GN formentlig skal op og betale en midt til høj encifret procentsats i rente på lånet, påpeger Janne Vincent Kjær.

GN havde tidligere forsøgt at gennemføre en aktieemission på 7 mia. kr., som dog blev blokeret af aktionærerne.

Selskabet kom i vanskeligheder med sin gearing efter overtagelsen af gamingudstyrsselskabet Steelseries, der blev gennemført i starten af sidste år, fordi opkøbet blev finansieret med gæld.

Derefter fulgte et år med kraftigt stigende inflation, krig i Ukraine og deraf følgende sløje finansielle resultater, som fik sendt driftsresultatet godt nedad.

Torsdag vandt GN-aktien 10,8 pct. til 185 kr. efter den veloverståede aktieemission.

.˙ MarketWire