Henter kommentarer

Jyske Bank køber stor luns af ejendomsmæglerkæde


Jyske Bank køber over halvdelen af aktierne i den landsdækkende ejendomsmæglerkæde, Lokalbolig.

Det sker som et led i, at Jyske Bank sluger Handelsbankens danske aktiviteter. Netop Handelsbanken sidder i skrivende stund på aktieposten, som Jyske Bank kommer til at overtage.

Opkøbet var dog ikke givet, for Lokalbolig er delvist ejet af Handelsbanken og ejendomsmæglerne selv. Derfor havde mæglerne fortrinsret til at købe Handelsbankens aktier i kæden. Det er dog et tilbud, som ejendomsmæglerne har afslået.

Læs også: Populær kryptoplatform smider håndklædet i ringen

At Jyske Bank bliver hovedaktionær i ejendomsmæglerkæden er »win-win for alle«, mener Christian M. Andersen, administrerende direktør i Lokalbolig:

»Det er en gevinst for både os selv og vores mange kunder, at Jyske Bank er køberen af Handelsbanken, og derfor har vi også med stor glæde sagt ja til Jyske Banks køb af Handelsbankens ejerandel i LokalBolig. Det vil give stor tryghed og sikkerhed for vores kunder, at vi kan henvise til rådgivning og finansiering via en af landets absolut stærkeste banker, og også at vores boligbutikker på den anden side kan hjælpe bankens kunder i en boligskiftesituation,« siger direktøren i en meddelelsen om opkøbet.

Lokalbolig har eksisteret siden 2002, og kæden råder over 58 boligbutikker i Danmark. Dertil er to nye butikker på vej.

Læs også: Forskere hakker ned på én ting ved Novo Nordisks guldæg

Læs også: Vild udvikling peger mod recession – stærkeste signal i årtier