Henter kommentarer

Jyske Bank mener, investorerne begår en fejl nu


 
Ovenfor kan du få mere at vide om det amerikanske S&P 500-indeks.
Vis mere

Den tårnhøje inflation skaber nervøsitet hos aktieinvestorerne, der frygter, at udsigten til pengepolitiske stramninger vil føre til en kraftig opbremsning i verdensøkonomien og en mulig recession.

Hos Jyske Bank vurderer chefstrateg Ib Fredslund Madsen over for MarketWire dog, at investorerne er en anelse for pessimistiske.

»I mine øjne laver markedet lidt den fejl, at det antages, at den høje inflationen bare bliver ved med at være høj langt inde i fremtiden,« siger Ib Fredslund Madsen.

Nervøsiteten er kun blevet større i kølvandet på sidste uges dårlige nyheder fra henholdsvis Den Europæiske Centralbank, der udsendte klare signaler om en strammere pengepolitik, og de høje inflationstal fra USA fredag.

Læs også: Chefstrateg advarer: Vi risikerer et nyt dyk

Det har medført en øget frygt for en recession, fordi markederne er nervøse for, at inflationen fortsat vil stige året ud, vurderer Ib Fredslund Madsen.

»Der er vurderingen her i Jyske Bank egentlig, at inflationen vil komme til at falde fra de top-niveauer, vi ser i øjeblikket, dog ikke til niveauerne før corona, men dog trods alt noget lavere end på nuværende tidspunkt,« siger Ib Fredslund Madsen.

Derudover mener han på, at investorernes frygt for en forestående recession er for pessimistisk, set i lyset af situationen på arbejdsmarkedet samt den fortsatte robuste indtjening hos virksomhederne.

Han peger også på muligheden for, at nogle investorer vil gå imod strømmen og ser den nuværende situation som en mulighed for at købe aktier på et attraktivt niveau.

»Men det vil som regel kræve en eller anden form for trigger eksempelvis i form af nogle nøgletal, der viser sig at være bedre end ventet,« lyder det fra Ib Fredslund Madsen.

Det danske eliteindeks falder mandag 2,2 pct. og er i løbet af de seneste fire handelsdage faldet samlet 6,7 pct. I 2022 er indekset dermed faldet 19,4 pct.

Læs også: Nu er det slut: Dansk bank skrotter negative renter

Læs også: Lille dansk aktie i vanvittig stigning

.\˙ MarketWire