Henter kommentarer

Kæmper stadig med forsinkelser: Lille dansk selskab nedjusterer


 
Hvorfor hedder det ‘bull og bear’?
Vis mere

Det danske brintselskab, Green Hydrogen Systems har længe været ramt af store forsinkelser, som stadig skaber problemer for selskabet. Det fører nu til nedjusteringer i forventningerne til helåret 2022.

Det fremgår af friske regnskabstal fra virksomheden.

Green Hydrogen Systems laver anlæg, der producerer grøn brint, men er stadig i udviklingsfasen af at have et helt færdigt og velfungerende produkt.

Læs også: Katastrofefly giver Norwegian overskud

Brintselskabet sænker forventningerne for omsætningen til at være mellem 1 til 19 mio. kr. fra tidligere 75 til 120 mio. kr.

Derudover sænker de driftsresultat, EBITDA til et underskud mellem 255 og 235 mio. kr. fra tidligere et underskud mellem 265 til 225 mio. kr.

Første halvår af 2022 har de været svagere end samme første halvår sidste år. Forklaringen ligger i virksomhedens opskalering og investeringer, ifølge regnskabet.

Driftsresultatet, EBITDA lander på et underskud på 132 mio. kr. Første halvår af 2021 lå på et underskud på 67 mio. kr.

Læs også: Én aktie stjæler opmærksomheden – se bølgen af nye kursmål her

I regnskabet udtaler administrerende direktør, Sebastian Koks Andreassen:

»I andet kvartal af 2022 har vores fokus været at identificere grundlæggende årsager, bygge, teste, validere og opnå tredjepartsvalidering af de tekniske rettelser, der er nødvendige for, at A-serien bliver klar til kundelevering og test på stedet. Vi ser positive fremskridt i implementeringen af ​​disse tekniske rettelser.«

Det har været en udfordrende proces med fortsat problemer med forsyningskæder til indkøb af materialer, der påvirker leveringstider og omkostninger, tilføjer han.

GHS-aktien går op med 7,9 pct. til kurs 15,4 kr. i torsdagens børsåbning.

Læs også: Efter himmelflugt: Investor tager opkøbsrygter af dansk selskab med forbehold

Læs også: Rockwool bliver i Rusland: »Vi vil ikke give regimet en milliardgave«