Henter kommentarer

| Opdateret

Kan bane vejen for pengeregn til danske aktionærer


Der vil blive skabt værdi for aktionærerne, når Mærsk Drilling fusionerer med Noble Corporation, der er børsnoteret i USA.

Det bedyrer det danske selskabs bestyrelsesformand,  Claus V. Hemmingsen, efter selskaberne onsdag morgen har afsløret, at de går sammen under navnet Noble Corporation. Det kan du læse mere om her.

»Kombinationen vil skabe værdi for alle aktionærer og vil tilbyde investorer en unik mulighed for at drage fordel af markedsopsvinget, en robust finansiel position og et stærkt frit pengestrømspotentiale, alt sammen baner vejen for at det potentielle afkast på kapitalen sendes tilbage til aktionærerne,« forklarer han i en kommentar til fusionsplanerne.

Læs også: Danske Bank: Aktierne er blevet billigere

»Det nye selskab vil nyde godt af et varieret indtægtsmix, et robust kontraktkatalog med det, som Mærsk Drilling beskriver som  »betydelig« indtjeningssynlighed, en solid balance samt et »stærkt« frit pengestrømspotentiale, der understøtter muligheden for at sende penge tilbage til aktionærerne, samtidig med at det giver modstandskraft gennem cyklussen,« oplyser Mærsk Drilling i meddelelsen.

Fusionen ventes at være en realitet i midten af 2022.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Shortere satser på nyt fald efter dramatisk dag

Læs også: Lau Svenssen: Fundamental analyse af danske aktiers kursudvikling i år