Henter kommentarer

Kaos forsætter for C25-selskab: 'En katastrofe'


Kaosset fortsætter hos det danske høreapparatselskab GN Store Nord.

Så hård er dommen fra Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning.

»GN, kaos fortsætter,« fastslår aktiechefen.

Det sker, efter GN Store Nords næstformand, Jukka Pekka Pertola, ændrer kurs i spørgsmålet om GN's kapitalrejsning samt udbytteplaner. Høreapparatselskabet har tidligere meddelt, at man ville rejse 7 mia. kr. hos investorerne, fordi selskabet har opbygget en milliardstor gæld, mens GN-finansdirektør Peter La Cour Gormsen på en telekonference har oplyst, GN går efter at genoptage dets udbytteudbetalinger og aktietilbagekøb på kort sigt.

Jukka Pekka Pertola i et interview hos Børsen tirsdag, at GN vil rejse op mod 7 mia. kr.  De nye toner møder hård kritik fra Lars Hytting:

Læs også: Spår tsunami af vækst: 20 aktier, der kan vinde på det

»Selskabet melder nu, at den mulige kapitalforhøjelse kan være på 'op til' 7 mia. kr, mens man erkender at selve kommunikationen ikke har været god nok. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige? Katastrofe i kommunikation, og selve kapitalforhøjelsen er en katastrofe i sig selv,« forklarer han.

GNs næstformand erkender, at kommunikationen ikke har været god nok. Han påstår imidlertid, at GN hele tiden kun har villet rejse op mod 7 mia. kr.

Det står dog i kontrast til den udmelding, der kom i en meddelelse fra GN Store Nord 8. februar 2023:

»I lyset af det nuværende makroøkonomiske miljø og GN‘s gearing, meddeler GN i dag, at selskabet vil rejse et bruttoprovenu på 7 mia. kr. i første halvdel af 2023 gennem udstedelse af nye aktier med forhåndsrettigheder for GN‘s aktionærer,« oplyste GN

Når et selskab rejser kapital ved at udstede nye aktier, får investorer mulighed for at købe aktier i selskabet – typisk med en rabat. Investorer, som ikke deltager i kapitaludvidelsen, får omvendt mindsket deres ejerandel i selskabet, fordi selskabets værdier og fremtidige indtægter bliver spredt ud på flere hænder.

Læs også: Tordner mod C25-selskab: 'Noget af det dummeste, jeg har set i mine 35 år i branchen'

Læs også: Novo Nordisk krydser magisk kursgrænse