Henter kommentarer

| Opdateret

Tordner mod C25-selskab: 'Noget af det dummeste, jeg har set i mine 35 år i branchen'


Kritikken hagler ned over det danske høreapparatselskab GN Store Nord

Den kommer fra blandt andre Michael Voss, der står i spidsen for kapitalforvalteren Fundamental Invest, skriver Børsen. Formueforvalteren har GN-aktier i porteføljen og har derfor fulgt udmeldingerne fra GN Store Nord, der har kastet sig ud i en kapitalrejsning på 7 mia. kr.

Læs også: Spår tsunami af vækst: 20 aktier, der kan vinde på det

»Det, GN Store Nord er i gang med her, er simpelthen noget af det dummeste, jeg har set i mine 35 år i branchen. De henter for mange penge, smadrer aktiekursen, og det tjener på ingen måde aktionærernes interesser. Alt det kunne de have undgået ved at gå en anden vej. Men i stedet melder de ud, at det vil være rigtig fint at få rigelig kapital ind på bøgerne, så man allerede i 2024 kan udbetale udbytte og foretage aktietilbagekøb. I forhold til et udbytte er det jo de samme penge, de kommer til at sende retur til aktionærerne – bare minus skat,« siger Michael Voss til avisen.

Som Euroinvestor tidligere har beskrevet, så har GN Store Nord kastet sig ud i en pengejagt, fordi selskabet har opbygget en milliardstor gæld efter opkøbet af et andet selskab.

Hos GN undskylder næstformand Jukka Pekka Pertola sig med, at selskabet ikke har kommunikeret klart nok. GN Store Nord ønsker at rejse op imod 7 mia. kr., oplyser han for GN Store Nord.

Læs også: Analytiker om slagtet aktie: Mørke skyer hænger over den

GN Store Nord har ellers i en meddelelse sort på hvidt 8. februar oplyst, at det går efter at rejse 7 mia. kr.:

»I lyset af det nuværende makroøkonomiske miljø og GN‘s gearing, meddeler GN i dag, at selskabet vil rejse et bruttoprovenu på 7 mia. kr. i første halvdel af 2023 gennem udstedelse af nye aktier med forhåndsrettigheder for GN‘s aktionærer.«

Når et selskab rejser kapital ved at udstede nye aktier, får investorer mulighed for at købe aktier i selskabet – typisk med en rabat. Investorer, som ikke deltager i kapitaludvidelsen, får omvendt mindsket deres ejerandel i selskabet, fordi selskabets værdier og fremtidige indtægter bliver spredt ud på flere hænder.

Læs også: Analytiker om slagtet aktie: Mørke skyer hænger over den

Læs også: GN-aktien i kursmassakre – det kan forklare det