Henter kommentarer

Kapitalforvalter afviser kæmpe frygt


Selvom to bankkrak i USA kan lede tankerne hen på 00ernes finanskrise, så står vi »absolut« ikke i nogen finanskrise.

Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra Jeppe Christiansen, der er administrerende direktør i kapitalforvalteren Maj Invest.

»Dette er absolut ikke en finanskrise. Det er en krise for de få banker, der har en alt for risikabel forretningsdrift,« skriver direktøren i et LinkedIn-opslag.

Læs også: 9 mulige aktieguldfugle: 'Det her er vores favoritaktier'

Vurderingen kommer efter, at de to amerikanske banker Silicon Valley Bank (SVB) og Signature Bank krakkede i den forgangne uge.

Læg dertil, at en række kryptobanker har drejet nøglen om løbende, alt imens den schweiziske storbank Credit Suisse kæmper med sine problemer – blandt andet et udskudt regnskab og udsigten til at skulle låne op mod 380 milliarder kroner af den schweiziske centralbank.

Men der er altså næppe tale om en finanskrise i Jeppe Christiansens optik. Bankuroen er begrænset til få steder, mener han.

Direktøren mener, at SVB er lukket efter at have »glemt helt elementære forhold i bankdrift«. Ligeledes kalder Christiansen det »positivt«, at kryptomarkedet er ved at lukke sammen, fordi det er gambling.

Oveni det mener Christiansen, at Credit Suisse er en bank med »risikabel bankdrift«, og det er positivt, at myndighederne griber ind overfor banken.

»Man kan ikke vide, om der kommer flere bankproblemer. Men det er et sundhedstegn, at der gribes ind. Og det er enkeltstående tilfælde,« skriver Jeppe Christiansen og fortsætter:

»Den finansielle uro vil snart være overstået. en globale økonomi er på vej frem, og renterne vil igen stige.«

Læs også: Nordnet: Derfor stiger aktierne

Læs også: Voldsomt modtræk overgår historisk børsnedsmeltning