Henter kommentarer

Kapitalforvalter: Det er tid til at sælge Tesla og købe disse aktier i stedet


Efter en markant stigning i markedsværdi i 2023, er det nu tid til at sælge Tesla ud af porteføljen.

Det mener Søren Milo Christensen, som er porteføljeforvalter hos kapitalforvalteren Skagen. Det skriver Finansavisen.

Hans udsyn for vækstaktierne er nemlig ikke lige så positivt som resten af markedet, påpeger han.

»Jeg deler ikke markedets forventning om en hurtig nedgang i inflationen og renterne fra dagens niveau. Hvis jeg har ret, skal man holde sig langt fra dyre vækstaktier ligesom i 2022,« siger Søren Milo Christensen ifølge Finansavisen.

Læs også: Spørg dig selv om disse to ting før du investerer i obligationer

Han anbefalede også at sælge aktien tilbage i september 2022. Det var kort tid før nedturen, som endte med at sende Teslas markedsværdi ned med over 60 pct. Nu siger porteføljeforvalteren, at det er rette tid igen.

Ser man på analytikerne, som dækker aktien, er der stadig en del, der anbefaler at købe Tesla-aktien. Det viser tal fra Bloomberg. 49 analytikere dækker aktien. 23 af dem har en købsanbefaling, mens 18 har en holdanbefaling. De resterende otte anbefaler at sælge.

I stedet for at kigge på Tesla er Søren Milo Christensen mere interesseret i lavt prissatte aktier. Blandt dem peger han på ISS som en købsmulighed. Derudover peger porteføljeforvalteren på bankerne Nordea og KB Financial Group. Den sidste aktie, som han fremhæver, er forsikringsselskabet Ping An Insurance.

Læs også: FDM-redaktør: De bedste elbiler på markedet

Læs også: Norsk aktie flyver op