Henter kommentarer

Kapitalforvalter: Dette kan holde liv i dansk aktiefest


Danske aktier er ikke billige, men så længe indtjeningen følger med, kan aktiefesten fortsætte.

Det vurderer Lars Hytting, der er chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning. Han deler med andre ord ikke det synspunkt, som Nordeas chefstrateg, Andreas Østerheden, gav udtryk for i Børsen onsdag. Storbankens chefstrateg forklarede, at danske aktier var så dyre, at det for ham at se gav mening for danske investorer at nedbringe andelen af danske aktier.

»Jeg kan godt følge ham i, at de danske aktier er langtfra billige, men jeg deler ikke Nordeas holdning om, at man skal reducere andelen af sine danske aktier. Selskaberne er stramt prissat, men med rette,« udtaler Lars Hyttingog uddyber:« Det er god kvalitet og så længe, at indtjeningen følger med, ser jeg ingen grund til, at aktierne ikke kan handle på de niveauer, som vi ser nu.«

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Der skal dog meget til at retfærdiggøre store stigninger, understreger han med henvisning til, at vi står over for en ny regnskabssæson.

Når Nordea mener, at danske aktier er dyre, så er det ifølge Børsen med baggrund i aktiernes P/E-værdi, som er et mål for prisen for 1 krones indtjening i et selskab. Danske aktier har målt på MSCI Denmark en P/E-værdi på 24,7 mens det tilsvarende tal for MSCI North America ligger på 21,6.

Lars Hytting lægger vægt på, at et nøgleord for de danske selskaber er ‘kvalitet’, men at der ikke er plads til skuffelser.

Læs også: 12 børsudtryk, du bør kende

»Vi er steget uafbrudt i halvandet år, og aktierne er ikke billige, men jeg når frem til en anden konklusion, fordi aktierne er generelt set steget,« udtaler Lars Hytting og tilføjer:

»Jeg deler ikke Nordeas syn om, at der ikke er mere at komme efter. «

Artha Kapitalforvaltning fokuserer særligt på danske og nordiske aktier og har nu mere end 15 mia. kr. under forvaltning.

Læs også: Kapitalforvalter om »fantastisk« C25-aktie: Alle bør eje den

Læs også: Storinvestor om dansk aktiedarling: 'Det er en sand indtjeningsmaskine'