Henter kommentarer

Kapitalforvalter om bombet C25-aktie: »Det er helt uhørt«


De sidste par måneder har ikke været opmuntrende for det danske C25-selskab Ambu.

Fra maj til juli har aktien tabt pusten med mere end 30 pct., og to gange i løbet af den indeværende måned er aktien lukket i massive fald på henholdsvis -9,19 pct. og -8 pct.

»Det er helt uhørt, at en C25-aktie kan falde 8 pct. en handelsdag på grund af et nyt kursmål,« lyder det fra Lars Hytting, chef for aktiehandel i Artha Capital, om Ambus seneste nedsmeltning, der skyldtes, at medicoselskabet fik sænket kursmålet hos amerikanske Bank of America til 90 kr. fra 126 kr.

»Det er i sig selv kritisk, at en nedjustering kan få en C25-aktie til at falde så meget, men at et kursmål kan udløse sådan et fald, det er voldsomt, og det plejer man ikke at se.«

Derfor er det heller ikke en aktie, aktiechefen får lyst til at smide penge efter.

»Vi har ingen interesse i at røre ved den, for vi aner ikke, om det er nat eller dag, selvom jeg egentligt godt kan lide produktet,« siger han.

Udover de voldsomme udsvinger ikke frister Lars Hytting, mener han også, at aktien er alt for dyr. Da kursen var på sit højeste, skulle man af med omkring 355 kr. for en aktie. I dag er kursen omkring 231 kr., men stadig for høj i Lars Hyttings optik.

»Det er ikke en hemmelighed, at Ambu er en af de dyreste aktier vi har, og mange har siddet og rystet på hovedet over de kursniveauer, den har været oppe på.«

Selv mener han ikke, at Bank of Americas seneste kursmål på 90 kr., lyder helt urimeligt.

»Der ville da ikke været noget i vejen for, at aktien i hvert fald godt kunne halveres,« siger Lars Hytting.

Ambu-aktien faldt op mod 17 pct. 12. maj. Det kan du læse mere om her og her.

Læs også: Stort finanshus med dyster melding: En korrektion kan være på vej – så meget kan aktierne falde

Læs også: Regnskaberne vælter ind – få overblikket over de væsentligste her