Henter kommentarer

Ambu-aktien nedsmeltede under analytikermøde


Den danske medicoaktie Ambu styrtdykker onsdag

Der er ifølge Sydbanks senioraktieanalytiker Søren Løntoft Hansen flere årsager til faldet. Han fremhæver et Ambu-regnskab, der overordnet er svagere end ventet. Han hæfter sig ved, at aktiefaldet så ud til at accelerer under telekonferencen. Det er her, hvor analytikere har mulighed for at stille spørgsmål til Ambu-toppen om regnskabet og fremtiden.

Kursfaldet så ud til at accelererer under telekonferencen, og det kan måske skyldes, at der var flere spørgsmål, der gik på et særligt Ambu-endoskop, fortæller Søren Løntoft Hansen.

»Jeg er måske lidt overrasket over det store fald, men Ambu-aktien er værdisat på forventninger, der ligger nogle år ude i fremtiden. Der skal ikke ret meget mudder eller bekymringer til i regnskab, før det rammer det fremtidige vækstbillede,« udtaler Sønren Løntoft Hansen.

Han påpeger, at især væksten i Ambus forretning for engangsendoskoper – der går under navnet Visualisering – har været med til at drive aktien, og der vil være stor bølgegang i aktiekursen i forhold til væksten i  Visualisering.

Læs også: Nordnet om dramatisk fald i Ambu: Det skal du gøre op med dig selv

Læs også: Aktiechef: Jeg frygter, at det bliver værre end ventet