Henter kommentarer

Aktiechef om inflationstal: Jeg frygter, at det bliver værre end ventet


Inflationen bliver også sommerens store tema.

Det forudser aktiechef Michael Friis Jørgensen fra HC Andersen Capital i podcasten Millionærklubben onsdag. Vi taler om scenariet, hvor priserne på forskellige varer og tjenester stiger bredt set og vedvarende. Det kan du læse mere om her.

»Jeg frygter, at inflationstallene blive værre end ventet henover sommeren,« udtaler Michael Friis Jørgensen med henvisning til, at høj inflation vil tvinge den amerikanske centralbank – Federal Reserve – til at hæve renterne for, at økonomien ikke overopheder.

Stigende renter vil især ramme de dyrt prisfastsatte aktier, dvs. dem, hvor investorerne tror, at selskaberne vil komme til at tjene mange penge ude i fremtiden. Det skyldes, at stigende renter betyder, at selskabernes pengestrømme ude i fremtiden er mindre værd i nutidskroner. Det kan eksempelvis ramme visse teknologiaktier og grønne aktier, bemærker aktiechefen.

Læs også: Dansk hedgefond tror på stigende inflation: Her har de købt op

»Jeg er lidt bekymret for inflationen, for den kommer virkelig til at blæse igennem nøgletallene, « udtaler Michael Friis Jørgensen. For ham at se er renterne ikke for alvor er begyndt at stige endnu, ligesom inflationstallene ikke er begyndt at stige voldsomt endnu.

»Investorerne er allerede begyndt at skodde for, selv om der er blå himmel (på aktiemarkederne, red.), for de tror, der er en storm derude, der ligger og venter,« udtaler Michael Friis Jørgensen om bevægelserne på aktiemarkedet i disse uger.

Spørgsmålet er for ham at se, hvor længe inflationen er et emne, og hvordan markedet reagerer på det.

I løbet af onsdagen ventes friske inflationstal fra verdens største økonomi, den amerikanske.

Du kan læse mere om sammenhængen imellem stigende renter og aktier i denne kommentar fra Euroinvestors chefredaktør Simon Richard Nielsen.

Læs også: Pensionskæmpe: Fire ting er vendt for value-aktierne

Læs også: Sønderbombede aktier er kommet i porteføljen – 'vi har ikke oplevet det her før'