Henter kommentarer

Kendt investor: Flere banker vil bukke under


To banker har drejet nøglen om i USA indenfor de seneste dage, og flere banker vil sandsynligvis følge trop.

Det er i hvert fald vurderingen fra den kendte investor Bill Ackman, der er administrerende direktør i hedgefonden Pershing Square Capital. Det skriver han på Twitter:

»Flere banker vil sandsynligvis falde trods indgrebet, men nu har vi en klar køreplan for, hvordan regeringen vil styre dem,« skriver Ackman i et længere opslag på Twitter.

De amerikanske banker Silicon Valley Bank og Signature Bank har begge måttet kaste håndklædet i ringen i den forgangne uge, men natten til mandag dansk tid kastede amerikanske myndigheder en redningskrans ud til bankernes kunder, hvis penge indtil da var på usikker grund.

Redningskransen indebærer, at kunder med indlån i bankerne vil kunne få deres penge ud igen, og at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, stiller en pengepulje til rådighed for bankerne.

Og netop den løsning roser Bill Ackman:

»Hvis ikke FDIC, US Treasury og Federal Reserve havde grebet ind i dag, ville vi have haft et bank run som i 1930erne som det første mandag morgen, det ville skabe enormt økonomisk skade og nød for millioner,« vurderer Bill Ackman i sit tweet.

Den famøse investor påpeger, at de amerikanske myndigheder har »gjort det rette« for USA ved at hjælpe bankernes kunder.

Et bank run er, når mange bankkunder på samme tid vil trække deres penge ud af banken. Eftersom bankerne placerer kundernes indlån i diverse ting – eksempelvis obligationer, som Silicon Valley Bank gjorde det – kommer der et enormt pres på bankerne for at finde kundernes penge.

Læs også: Ny amerikansk bank i krak

Læs også: Danske Bank: Det er nu, at du skal udnytte chancen